Voľby by vyhral Smer, do parlamentu by sa dostalo sedem strán

TASR
12.10.2015 17:17

Ak by sa voľby konali v druhej polovici leta, vyhral by ich vládny Smer-SD. Do parlamentu by sa dostalo aj ďalších šesť strán.

Voľby by vyhral Smer, do parlamentu by sa dostalo sedem strán
TASR

Viac ako polovica by nevolila

V prípade, že by sa parlamentné voľby konali v druhej polovici leta, zvíťazila by strana Smer-SD so ziskom 38,5 percenta hlasov. Do Národnej rady SR by sa dostalo sedem strán. Vyplýva to z prieskumu volebných preferencií agentúry MEDIAN SK.

V ankete odpovedalo medzi 17. augustom a 13. septembrom 1102 respondentov. Viac ako polovica z nich, 52,7 percenta, by sa volieb do NR SR zúčastnila, naopak 44 percent respondentov by k volebným urnám neprišlo. Nerozhodnutých v prípade účasti na hlasovaní bolo 3,3 percenta opýtaných.

Druhá Sieť, tretie KDH

Od tých, ktorí sú rozhodnutí prísť na voľby, by po strane Smer-SD dostala najväčšiu podporu #Sieť. Hlas by jej odovzdalo 8,5 percenta opýtaných. Na treťom mieste skončilo KDH. Kresťanských demokratov by volilo 7,9 percenta respondentov.

Mandáty v NR SR by získali aj Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti (7,6 percenta hlasov), SNS (7 percent), Most-Híd (6,5 percenta) a SaS (6,1 percenta).

Pod hranicou zvoliteľnosti skončili v prieskume SMK (4,6 percenta) a SDKÚ-DS, ktorú by volilo 3,1 percenta opýtaných. Podpora žiadnej inej strany či hnutia by nepresiahla tri percentá.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok