Slovákov čaká Luxembursko. Na duel s Bielorusmi chcú zabudnúť

TASR TA3
10.10.2015 21:27

Podľa stopéra slovenskej futbalovej reprezentácie Jána Ďuricu je najlepším spôsobom, ako sa vyrovnať s prehrou 0:1 proti Bielorusku, zabudnúť na piatkový nevydarený zápas C-skupiny kvalifikácie EURO 2016.

Ďurica: Čas už späť nevrátime

Už v pondelok totiž čaká na zverencov trénera Jána Kozáka rozhodujúca "bitka" v Luxembursku, v ktorej v prípade víťazstva spečatia postup na finálový turnaj do Francúzska.

"Musíme túto prehru rýchlo hodiť za hlavu. Možno sa v krátkosti pristavíme pri analýze zápasu s Bieloruskom, ale najlepšie je zabudnúť na neho. Čas už späť nevrátime, musíme sa naplno venovať príprave na Luxembursko," povedal Ďurica.

Tridsaťtriročný legionár Lokomotivu Moskva vie, že posledný krok býva najťažší. "Okrem toho už jednu zlú skúsenosť s luxemburským futbalom máme. Dobre si pamätáme, ako sme tam pred štyrmi rokmi dopadli," narážal na prehru 1:2 z februára 2011, ktorú utrpelo vtedajšie mužstvo Vladimíra Weissa v Luxemburgu.

Tri zápasy bez gólu

Slovensko v piatok v Žiline nevyužilo druhú šancu na spečatenie postupu a už tri zápasy v rade nestrelilo gól. V Luxembursku musí nájsť svojho strelca, v opačnom prípade hrozí, že po fantastickej sérii šiestich kvalifikačných víťazstiev stratia Slováci v závere dych a prídu o už takmer istý postup na šampionát.

"Je to sklamanie, chceli sme to ukončiť doma v Žiline. Teraz ideme do Luxemburska na najdôležitejší zápas kvalifikácie, musíme tam vyhrať. Máme dva dni, musíme dať hlavy hore, je to v našich rukách," povedal krídelník Róbert Mak.

Špílmacher Marek Hamšík je tiež presvedčený, že Slováci v pondelok svoju misiu zvládnu a napokon si vybojujú postup na EURO 2016. "Chceli sme oslavovať doma, nepodarilo sa, ale stále to máme vo vlastných rukách. Dáme sa fyzicky dokopy, určite to nebude ľahké, futbal v Európe sa vyrovnáva, ale verím, že to zvládneme."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok