Slovenskí volejbalisti podľahli obhajcom z Ruska

TASR
10.10.2015 19:43

Slovenskí volejbalisti zaknihovali na prebiehajúcich majstrovstvách Európy druhú prehru. V dueli D-skupiny nestačili v talianskom Busto Arsizio na úradujúcich kontinentálnych šampiónov Rusov a za 76 minút im podľahli jasne 0:3.

Slovenskí volejbalisti podľahli obhajcom z Ruska
Ilustračný záber SITA/AP

O postup s Fínmi

Zverenci trénera Alberta Giulianiho držali krok so súperom len v úvode prvého setu. Potom favorit ukázal svoje prednosti a prevýšil súpera vo všetkých herných činnostiach na sieti aj v poli.

Z hľadiska ďalšieho účinkovania na turnaji bude pre Slovákov kľúčový nedeľňajší duel proti Fínom (15.00 h), ktorí podľahli ďalšiemu favoritovi zo Srbska rovnako 0:3 a na bodovom konte majú nulu. Tím spod Tatier posunie do osemfinále len víťazstvo.

ME volejbalistov, D-skupina:
Slovensko - Rusko 0:3 (-14, -10, -15)
zápas trval: 76 minút, rozhodovali: Cambre (Bel.), Azevedo (Port.)

zostavy:

Slovensko: Kriško, Kohút, Končál, Paták, Krajčovič, Ogurčák, liberá Kubš a Ľ. Nemec (Sopko, Chrtiansky, Zaťko, Michalovič, Prešinský, Ondrovič)
Rusko: Kovalev, Volvič, Sivoželez, Muserskij, Kľuka, Michaľov, libero Verbov (Kruglov, Grankin, Vlasov, Ilinych)

Krajčovič sa zranil

Ruský favorit mal raketový štart do stretnutia. K pohodlnému náskoku 4:1 mu pomohli tri veľké slovenské chyby, a hoci ďalší priebeh setu priniesol výsledkovo vyrovnanú partiu, herná prevaha bola na strane šampióna. Slovenské pokusy bez problémov likvidovali vysokí blokári na čele s 218-centimetrovým Muserským.

Rusi svoje prednosti využili aj v útočnej fáze, po rýchlej kombinácii nasledoval nechytateľný smeč do poľa a následne kvalitný servis. Z pohľadu Giulianiho zverencov bol jednobodový rozdiel pri skóre 8:9 v ich neprospech najnižším v úvodnom sete. V tej chvíli sa koučovi navyše zranil Krajčovič, ktorý sa po odkrívaní na lavičku do hry už nezapojil. Obhajcovia náskok postupne zveľadili na nedostihnuteľný a triumfovali 25:14.

Favorit drámu nepripustil

Druhé dejstvo malo ešte jednoznačnejší priebeh. Rusi hrali v obrovskej pohode, zápas si užívali, čo potvrdil aj ukazovateľ skóre. Kým na ich strane pribúdal bod za bodom, Slováci zakontrovali len občasne a z tempa napokon postupne upustili. V prostrednom sete im toho súper veľa nedovolil, aj preto nazbierali len 10 bodov.

Rovnaký priebeh malo aj záverečné dejstvo. Rusi si vypracovali pohodlný náskok 5:1 hneď na začiatku, no tentoraz ho neukontrolovali s takou ľahkosťou ako v uplynulom sete. Slovensko znížilo na 6:8, následne aj na 7:9 a držalo sa v hre o prijateľný výsledok. Tento scenár však mal krátkodobú trvácnosť. Favorit menšiu drámu nepripustil, zvíťazil 25:15 a celkovo 3:0.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok