Rosberg v Soči s treťou pole position v sezóne, Sainz zdevastoval monopost

TA3 SITA Twitter
10.10.2015 15:31

Nico Rosberg nevzdáva boj o majstrovský titul vo formule 1, čo potvrdil víťazstvom v sobotňajšej kvalifikácii na Veľkú cenu Ruska.

Rosberg potrebuje vyhrať

S priepastným odstupom takmer ôsmich desatín sekundy odštartuje v nedeľu z tretieho miesta fínsky jazdec Williamsu Valtteri Bottas. Až za ním sa umiestnili piloti Ferrari Sebastian Vettel s Kimi Räikkönenom. V prvej desiatke má obidva monoposty aj tím Force India.

Rosberg v priebežnom celkovom poradí zaostáva päť veľkých cien pred koncom ročníka o 48 bodov za Hamiltonom a v dejisku vlaňajších zimných olympijských hier potrebuje jednoznačne víťazstvo, aby mohol pomýšľať na premiérový titul svetového šampióna.

Sainz skončil v nemocnici

Do kvalifikácie nenastúpil Carlos Sainz, jazdec Toro Rosso mal ťažkú haváriu počas predpoludňajšieho tréningu. Dvadsaťjedenročného Španiela previezli do nemocnice a odtiaľ informoval, že je v poriadku. Jeho účasť v nedeľňajších pretekoch, ktoré sa začnú o 13.00 h SELČ, je otázna.

Výsledky - Veľká cena Ruska - Autodróm Soči - kvalifikácia - sobota: 1. Nico Rosberg (Nem.) Mercedes 1:37,113 min, 2. Lewis Hamilton (V. Brit.) Mercedes +0,320 s, 3. Valtteri Bottas (Fín.) Williams +0,799, 4. Sebastian Vettel (Nem.) Ferrari +0,852, 5. Kimi Räikkönen (Fín.) Ferrari +1,235, 6. Nico Hülkenberg (Nem.) Force India +1,546

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok