Slovan po piatich prehrách konečne vyhral. Tesne zdolal Metallurg

TASR
9.10.2015 19:00

Hokejisti Slovana Bratislava zlomili nepriaznivú sériu a po piatich prehrách v rade sa konečne tešili z víťazstva v medzinárodnej KHL. "Belasí" triumfovali na ľade Metallurgu Magnitogorsk tesne 3:2 a v 19 dueloch nazbierali dokopy 23 bodov.

Slovan po piatich prehrách konečne vyhral. Tesne zdolal Metallurg
SITA/Marko Erd

Rýchly a ofenzívny hokej

Zverenci trénera Miloša Říhu položili základ víťazstva v druhej polovici úvodnej tretiny, keď sa presadili Šťastný a Nagy. V 31. minúte upravil na 3:0 Lušňák, no domácim sa podarilo znížiť už o necelých 20 sekúnd z hokejky Kaletnika. Duel zdramatizoval v 59. minúte presným tečom Osala, no Slovan si už víťazstvo nenechal vziať. Říhovi zverenci sa najbližšie predstavia v nedeľu 11. októbra o 15.00 h na štadióne Lady Togliatti.

V Magnitogorsku sa hral od začiatku zápasu rýchly a ofenzívny hokej s množstvom šancí na oboch stranách klziska. Ako prví mohli udrieť domáci, keď sa v 3. minúte dostali do prečíslenia 2 na 1, ale Kaletnik nezakončil dobre. Na druhej strane predviedla peknú kombináciu štvrtá formácia hostí, no Puliš sa už k zakončeniu nedostal.

"Belasí" si v ďalších minútach vytvorili mierny tlak, no v 10. mohli inkasovať pri šanci Antipina, ale zachránil ich brankár Brust. Diváci sa dočkali úvodného gólu v 13. minúte, no do vlastnej siete.

Trojgólový náskok

Birjukov spravil veľkú hrúbku za bránkou, keď prihral Tičarovi, ten našiel medzi kruhmi Šťastného, ktorý ponúknutú šancu využil. O dve minúty viedol Slovan už 2:0. Nagyova prvá strela len tesne minula bránku, no vynahradil si to o pár sekúnd neskôr, keď do siete tečoval pokus Surového. Domáci tréner vzápätí stiahol Košečkina a do bránky poslal Samsonova. V závere tretiny mohol znížiť Zaripov, no opäť sa predviedol Brust.

Druhé dejstvo odštartoval nešťastný zákrok Viedenského, ktorému pri buly vyletela hokejka do vzduchu a zasiahla tvár Filippiho. Keďže sa na ľade objavila aj krv, center hostí dostal 2+2 minúty. Slovan však dlhé oslabenie ustál na výbornú a súpera nepustil do vyložených šancí.

V 27. minúte zachránila hostí žŕdka po strele Potechina. V 31. minúte udrel opäť Slovan, Lušňák si odvážne hodil puk medzi dvoch brániacich hráčov, šikovne sa cez nich dostal a cez Samsonovu lapačku rozvlnil sieť. Trojgólový náskok však nevydržal ani 20 sekúnd.

Minútu pred koncom inkasovali

Hostia trestuhodne nechali voľného Kaletkina, ktorý sám pred brankárom nezaváhal. Domáci si chceli vytvoriť tlak a zovrieť súpera, no ten ich vďaka pozornej a dobre organizovanej obrane do šancí nepustil. V závere sa dostal do dobrej možnosti Nagy, ale Samsonov si jeho bekhend postrážil.

Rozhodnúť mohol v 45. minúte Nedorost, ktorý už mal na ľade brankára, ale v stopercentnej šanci zaváhal. O dve minúty Brust zneškodnil dobrý pokus Mozjakina. Slovan sa už v ďalšom priebehu sústredil na bránenie dvojgólového náskoku.

Dlho sa mu to darilo, prežil aj vylúčenie Jegliča a veľký tlak Metallurgu, no minútu a pol pred koncom inkasoval. Osala tečoval strelu Antipina - 2:3. "Belasí" si však už záver postrážili a po piatich prehrách bodovali naplno.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok