Slovenskí mladíci zdolali Cyprus a získali prvé tri body

TASR
8.10.2015 19:37

Slovenskí futbaloví reprezentanti do 21 rokov zvíťazili v zápase kvalifikácie o postup na ME 2017 nad Cyprom 2:0 a do tabuľky 8. skupiny si pripísali prvé tri body.

Slovenskí mladíci zdolali Cyprus a získali prvé tri body
SITA/Martin Medňanský

Od úvodu diktovali tempo hry

Góly na štadióne v Myjave padli až po prestávke, do streleckej listiny sa zapísali Jaroslav Mihalík a kapitán Adam Zreľák. Zverenci trénera Pavla Hapala pokračujú v kvalifikačnom programe v nedeľu 11. októbra, keď sa predstavia v Nijmegene proti domácemu Holandsku.

Slováci nastúpili do zápasu s jasným cieľom odčiniť septembrovú prehru 0:1 s Bieloruskom a od úvodu diktovali tempo hry. Za prvých desať minút zahrávali tri rohové kopy, ale bez želaného efektu. Prvú vážnejšiu príležitosť si vypracovali v 15. minúte, keď po akcii Bera s Mazáňom neúspešne zakončil Zreľák. Krátko na to sa bombou spoza šestnástky prezentoval Škriniar, ale lopta išla meter nad bránu hostí. V 20. minúte po dlhom výkope gólmana Chovana zasahoval jeho náprotivok Tziakouris, lopta mu však vypadla z rúk, na chvíľu sa jej zmocnil Zreľák, ale brankár hostí mu ju v poslednej chvíli uchmatol z kopačky.

Tlak Slovákov sa stupňoval, dva pokusy Bera skončili na stopéroch súpera. Po pol hodine hry už Tziakouris kapituloval po hlavičke Zreľáka, ale gólu predchádzal faul kapitána slovenského výberu na Nicholasa Ioannoua. Následne pohrozili aj hostia z Afroditinho ostrova. Najskôr tvrdá strela Kousoulosa len tesne minula Chovanovu svätyňu a potom v úniku neuspel Ilia, ktorého v dobrej šanci odzbrojil Niňaj.

Víťazne naladení

Domáce dobýjanie súperovej brány v pokračovalo aj po zmene strán. Hráči Cypru sa sústredili na pozornú defenzívu a ojedinele hrozili z rýchlych protiútokov. V 56. minúte unikol po ľavej strane Bero, ale namiesto strely zvolil prihrávku, ktorá nenašla adresáta. Kouč Slovenska Hapal sa snažil oživiť hru stredovej formácie striedaním, keď Ivana nahradil Bénes.

Jeho príchod tímu pomohol a krátko na to sa menilo aj skóre. Loptu v strede poľa vybojoval Lobotka, následnú strelu Rusnáka ešte brankár Tziakouris kryl, ale na dorážku Mihalíka už bol prikrátky - 1:0. Vzápätí mohol zvýšiť vedenie Bero, úplne voľný na päťke však hlavičkoval nad bránu.

Pokoj na kopačky Slovákov priniesol gól Zreľáka, ktorý v 70. minúte zužitkoval presný center Mihalíka. Domáci si už potom premiérový triumf v kvalifikácii ME 2017 ustrážili a víťazne sa naladili na nedeľňajší duel v Holandsku.

kvalifikácia ME 2017 - 8. skupina:
Slovensko 21 - Cyprus 21 2:0 (0:0)
Góly: 62. Mihalík, 70. Zreľák. ŽK: Niňaj - Kosmas, T. Ioannou, A. Kyriakou, Ilia. Rozhodoval: Nevalainen (Fín.), 2187 divákov

zostavy a striedania:

Slovensko: Chovan - Valjent, Niňaj, Škriniar, Mazáň - Lobotka - Rusnák, Bero (77. Chrien, 87. Káčer), Ivan (59. Bénes), Mihalík - Zreľák
Cyprus: Tziakouris - Kosmas, A. Kyriakou, N. Ioannou, T. Ioannou - Aresti - Panayiotou (55. F. Kyriakou), Papafotis, Kousoulos (71. Koumis, Pechlivanis (75. Antoniou) - Ilia

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok