Oslávenec Putin dostal obraz maľovaný prsiami a nastrieľal 7 gólov

TA3 ČTK
8.10.2015 13:13

Fenomenálny úspech na ľade a darček maľovaný s vášňou. To boli vrcholy osláv 63. narodenín ruského prezidenta Vladimira Putina.

Oslávenec Putin dostal obraz maľovaný prsiami a nastrieľal 7 gólov
SITA URA.RU

Skóroval aj Šojgu

Ruský prezident Putin oslávil svoje 63. narodeniny aj tým, že doslova rozstrieľal súpera na ľade v dejisku minuloročnej zimnej olympiády, v Soči. "Prezident hral v drese s číslom 11 a strelil sedem gólov, na ďalšie tri nahral, ​​čím sa stal najúspešnejším hráčom víťazného tímu," napísal internetový denník Gazeta.ru. Putinovi sekundovali aj mnohonásobní olympijskí víťazi a majstri sveta.

Najúspešnejší z nich, legendárny útočník Pavel Bure, strelil hetrik. Skóroval aj minister obrany Sergej Šojgu a podnikateľ Arkadij Rotenberg. Celkovo zápas, ktorý pískal šéf Medzinárodnej hokejovej federácie René Fasel, skončil 15:10.

Úsmev Mony Lisy

K narodeninám dostal Putin nielen výhru na ľade. Petrohradská maliarka Irina Romanovska ohlásila, že Putinovi k narodeninám daruje jeho portrét, ktorý namaľovala vlastnými prsiami. Stvorenie takéhoto diela je vraj oveľa pracnejšie, než maľovanie štetcom, lebo "akákoľvek nepresnosť môže viesť k tomu, že sa celý obraz musí znovu premaľovať".

34b179a266e7622cc8803f5ad5272e64_0a000002-cd5f-66e5.jpg

Umelkyni sa podarilo nielen vtlačiť vyobrazenému prezidentovi do ruky pohárik šampanského, ale podľa recenzentov aj "úsmev Mony Lisy" do jeho tváre. 

"Som presvedčená, že prezident taký portrét ešte nedostal. Ale ako zareaguje, keď sa dozvie o nekonvenčnej technike maľby? Nie je až tak jednoduché sa s ním stretnúť," zverila sa novinárom umelkyňa, ktorá svoj talent zatiaľ využila na zobrazenie brazílskeho útočníka Hulka v drese petrohradského klubu Zenit.

6783648ce7501c6fc8e25e9307cf9752_0a000002-cd5f-f3b6.jpg

Gratulantov prekonal Kadyrov

Za dlhé roky vládnutia si Putin na extravagantnejšie darčeky zrejme už zvykol, poznamenal server Newsru.com, ktorý pripomenul erotický kalendár. Putinovi ho k 58. narodeninám nafotili moskovské študentky žurnalistiky. Neskôr Putinov hovorca Dmitrij Peskov prezradil, že sa jeho šéfovi zábery dievčat v spodnom prádle páčili.

Všetkých gratulantov aj tentokrát prekonal vládca autonómneho Čečenska Ramzan Kadyrov, ktorý usporiadal ľudovú veselicu a nechal cez hraciu plochu futbalového štadióna v Groznom roztiahnuť plagát s vyobrazením Putina a nápisom "najlepšiemu prezidentovi k narodeninám".

V priamom televíznom prenose neskôr oslávencovi zablahoželal, označil ho za "národného vodcu," ktorému sľúbil "splniť akýkoľvek rozkaz".

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok