Údajného nitrianskeho bossa Ferusa prepustili na slobodu

TASR
7.10.2015 11:18

Ľuboša Ferusa, považovaného za bossa nitrianskeho podsvetia a jedného z posledných žijúcich bossov starej gardy, prepustili z výkonu trestu odňatia slobody na slobodu.

Údajného nitrianskeho bossa Ferusa prepustili na slobodu
SITA

Kauza cukrovar sa ťahala od roku 1997

Ako informovali justičné zdroje, Ľuboša Ferusa prepustili na slobodu 6. októbra z väzenia v Banskej Bystrici. Vo výkone trestu odňatia slobody bol od druhej polovice mája 2013, keď bol predtým právoplatne odsúdený Krajským súdom v Nitre na tri roky v kauze cukrovaru. Ako prvý o prepustení Ľuboša Ferusa  informoval portál Aktuálne.sk.

Kauza cukrovar, v ktorej bol odsúdený, sa ťahala od roku 1997. Vtedy si aj takmer rok odsedel vo väzbe. Na Špecializovanom trestnom súde v Banskej Bystrici Ľuboš Ferus čelí obžalobe v kauze tzv. piťovcov 2. Ľuboš Ferus na súd prišiel "z voľnej nohy", čo vo väzenskom slangu znamená zo slobody, s tým, že sa nechce vyhýbať trestnému stíhaniu. Píše ďalej Aktuálne.sk.

Rekordná krádež, vražda aj vydieranie

Podľa obžaloby Ferus prevzal od Róberta Bíleho, šéfa skupiny piešťanských piťovcov, v období od júla 2011 až do roku 2012 spolu 4000 eur, ktoré pochádzali z vydierania Pavla z Piešťan a Miloša z Rajca. Bíly a ďalší traja muži peniaze získali pri vymáhaní dlhu.

Na Okresnom súde Bratislava I čelí Ľuboš Ferus aj ďalšej obžalobe spoločne s ďalšími troma mužmi. Prokurátor uvádza, že naplánoval a zaplatil za vraždu bossa slovenskej mafie a zakladateľa skupiny sýkorovcov Miroslava Sýkoru z februára 1997. Najbližšie pojednávanie v tejto kauze je naplánované na 20. októbra.

Meno Ľuboša Ferusa sa v minulosti skloňovalo aj s rekordnou krádežou vo VÚB v Nitre a v kauze podvodu s diaľničnými nálepkami, ktorú riešil Krajský súd v Bratislave.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok