Hromadnú bitku medzi utečencami v Nemecku spustilo sprchové výpalné

TA3 ČTK
7.10.2015 10:59

Asi 300 utečencov sa zapojilo do hromadnej bitky v azylovom zariadení v dolnosaskom Braunschweigu. Podľa polície konflikt vypukol medzi utečencami z Alžírska a zo Sýrie pre ukradnutý mobilný telefón. Iná hromadná bitka sa začala pre sprchy.

Hromadnú bitku medzi utečencami v Nemecku spustilo sprchové výpalné
SITA/AP

Zariadenia sú preplnené

Hromadných bitiek v utečeneckých strediskách v Nemecku pribúda, len nedávno sa napríklad medzi sebou stretli migranti v Hamburgu. Podľa serveru Focus Online muselo v Braunschweigu zasiahnuť 60 policajtov, ktorí dve bojujúce skupiny rozdelili. Bitka trvala asi 30 minút, nikto ale nebol vážne zranený. Polícia zadržala jedného muža.

Násilie v nemeckých ubytovniach pre utečencov nie je v poslednej dobe ničím výnimočným. Nemecký minister vnútra Thomas de Maiziére priznal, že bitky v ubytovniach sú do značnej miery spôsobené tým, že sú tieto zariadenia preplnené a ľudia v nich musia dlho čakať, než úrady rozhodnú o ich osude.

Chceli peniaze za prístup do spŕch

V Hamburgu sa do seba pustilo asi 60 Albáncov a Sýrčanov. Podľa polície vyvolala roztržku skutočnosť, že Albánci chceli od ostatných utečencov vyberať peniaze za prístup do spŕch v utečeneckom zariadení.

Skupiny utečencov ozbrojených železnými tyčami od seba rozdelila polícia, ktorá následne prehľadala celé zariadenie, pretože podľa niektorých svedkov mal jeden z Albáncov pištoľ. Policajti ale žiadnu strelnú zbraň v komplexe neobjavili.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok