Niektoré ratingy Ukrajiny zhoršili na stupeň restricted default

SITA
7.10.2015 10:14

Medzinárodná ratingová agentúra Fitch Ratings zhoršila niektoré ratingy Ukrajiny na stupeň RD, ktorý naznačuje čiastočnú platobnú neschopnosť krajiny.

Niektoré ratingy Ukrajiny zhoršili na stupeň restricted default
SITA

Zhoršenie ratingu vyvolala situácia s neuhradenými záväzkami Ukrajiny. Uplynula totiž desaťdňová lehota, ktorá sa týkala eurobondov splatných 23. septembra v hodnote 500 mil. USD, pričom Ukrajina tieto záväzky neuhradila. Ukrajina začala 24. septembra s výmennou cenných papierov v hodnote približne 18 mld. USD. Agentúra Fitch očakáva, že pre veriteľov z toho vyplynú výrazné straty.

Agentúra Fitch zhoršila dlhodobý emisný rating Ukrajiny v cudzej mene na stupeň RD zo stupňa C. Dlhodobý IDR v domácej mene agentúra potvrdila na stupni CCC. Krátkodobý IDR v zahraničnej mene agentúra zhoršila na stupeň RD zo stupňa C. Rating nadradených nezabezpečených záväzkov v zahraničnej mene týkajúci sa zahraničných emisií potvrdila agentúra Fitch na stupni C.

Rating nadradených nezabezpečených záväzkov v domácej mene agentúra potvrdila agentúra Fitch na stupni CCC. Rating nadradených nezabezpečených záväzkov v zahraničnej mene týkajúci sa domácich emisií potvrdila agentúra Fitch na stupni CCC. Stropný rating Ukrajiny agentúra potvrdila na stupni CCC.

Témy: Ukrajina
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok