Klopp sa do konca týždňa upíše Liverpoolu, informujú britské médiá

TA3 TASR
6.10.2015 11:52

Jürgen Klopp bude novým trénerom futbalistov FC Liverpool – tvrdia to viaceré britské médiá. Nemecký kouč by mal už tento týždeň podpísať trojročnú zmluvu.

Jürgen Klopp bude novým trénerom futbalistov FC Liverpool. S odvolaním na zdroje blízke klubu to tvrdia viaceré britské médiá. Podľa denníka Liverpool Echo podpíše nemecký kouč trojročnú zmluvu do konca týždňa.

Na lavičke tímu zo štadóna Anfield, v ktorom pôsobí aj kapitán slovenskej reprezentácie Martin Škrtel, nahradí Brendana Rodgersa. Toho vedenie Liverpoolu odvolalo z funkcie po nedeľňajšej remíze 1:1 v mestskom derby s Evertonom.

Štyridsaťosemročný Klopp ukončil svoje úspešné pôsobenie v Borussii Dortmund v máji, predtým trénoval iba Mainz. V oboch kluboch vydržal zhodne po sedem rokov. Do Liverpoolu sa s ním presťahujú aj jeho asistenti Željko Buvač a Peter Krawietz, s ktorými pôsobil v Borussii.

Špekulácie médií podporil aj bývalý nemecký reprezentant a Kloppov blízky priateľ Stefan Effenberg. "Liverpool je pre Jürgena ideálne miesto. Presne takýto klub potrebuje. Je tam skvelá podpora fanúšikov, v tom je to podobné s Borussiou. Myslím, že v blízkom čase sa rozhodne pre Liverpool," povedal Effenberg.

Rodgers, ktorý mal zmluvu s "the Reds" do júna 2018, po vyhadzove odletel na dovolenku do Španielska. Podľa Liverpool Echo dostane v rámci odstupného sedem miliónov libier (cca 9,5 milióna eur).

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok