Slovan doma nestačil ani na Magnitogorsk

SITA
4.10.2015 20:17

Hráči Slovana Bratislava neuspeli vo svojom nedeľňajšom vystúpení v Kontinentálnej hokejovej lige, keď Metallurgu Magnitogorsk pred vlastnými fanúšikmi podľahli 2:5.

Slovan po góloch Platonova v oslabení a Tereščenka v presilovke prehrával už 0:2, ale v III. tretine Bartovič skorigoval a Tičar vyrovnal. V 56. min pridal tretí gól hostí Filippi, štvrtý 76 s pred treťou sirénou Osala a definitívnu bodku za zápasom dal vzápätí Timkin.

Slovan má zo sedemnástich tohtosezónnych stretnutí v KHL na svojom konte 20 bodov a v tabuľke Západnej konferencie mu patrí 12. miesto. Najbližšie sa "belasí" predstavia v stredu 7. októbra na ľade Ufy v úvode štvorzápasovej šnúry u súperov. Doma nastúpia až 17. októbra proti Jugre Chanty-Mansijsk. 

Kontinentálna hokejová liga (KHL): 
HC Slovan Bratislava - Metallurg Magnitogorsk 2:5 (0:1, 0:1, 2:3) 
Góly:
45. Bartovič (Surový, L. Nagy), 50. Tičar (A. Šťastný, Jeglič) - 16. Platonov (J. Birjukov), 32. Tereščenko (Filippi, Lee), 56. Filippi (Wolski), 59. Osala (Filippi, Wolski), 60. Timkin (Kaletnik) 
Vylúčení: 3:5 na 2 min, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:1, rozhodovali: Belov, Gusev - Zacharenkov, Sazonov (všetci Rus.), 8342 divákov 

Zostavy:
Slovan: Garnett - Barker, Sersen, Starosta F. Novák, Mihálik, Švarný, Luža - Miklík, V. Nedorost, L. Nagy - Kašpar, Surový, Bartovič - A. Šťastný, Viedenský, Skalický - Puliš, Tičar, Jeglič 
Magnitogorsk: Košečkin - Antipin, J. Birjukov, Lee, Chabarov, Tereščenko, Batyršin, Bereglazov - Zaripov, Jan Kovář, Moziakin - Wolski, Kaletnik, Kosov - Timkin, Železkov, Osala - Potechin, Filippi, Platonov

Slovan si hneď v úvode nedal pozor na produktívny útok súpera, ale Zaripov zblízka trafil iba žŕdku Garnettovej bránky. Skóre duelu mohol otvoriť v 6. min Puliš, ktorého spoza bránky našiel F. Novák, jeho pokus však zlikvidoval Košečkin. Domáci potom nevyužili prvú presilovku. Po nepremenených šanciach na oboch stranách hral Slovan ďalšiu presilovku, v ktorej však po pravej strane unikol Platonov a ponad Garnettov betón upravil na 0:1.

V úvode druhej časti sa Košečkina pokúsili prekonať L. Nagy, Surový i Viedenský, gólman hostí sa však nenechal zaskočiť. V ďalšej početnej výhode sa "belasí" nasťahovali do útočného pásma iba raz, no nevypracovali si vážnejšiu príležitosť na vyrovnanie. Ako na presilovku ukázali Slovanu hostia - v 32. min roztočili pred Garnettom "kolotoč" a po prihrávke od Filippiho trafil presne pod hornú žŕdku obranca Tereščenko - 0:2.

Odkliať Košečkinovu bránku sa podarilo v 45. min Bartovičovi, ktorého našiel pred bránkou kapitán Surový po zisku puku od Zaripova. Tlak Slovana sa stupňoval a v 50. min sa za gólmana súpera dostal nahodený puk z hokejky Tičara - 2:2. V 56. min si domáci nedali pozor na Wolského s Filippim a pokus českého útočníka tečoval za Garnettov chrbát obranca Starosta - 2:3. Štvrtý gól súpera pridal do prázdnej bránky Osala a definitívnu bodku za duelom dal vzápätí Timkin.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok