Žilina prekvapila v Nitre, Trenčín vyhral najtesnejším rozdielom

SITA TASR
4.10.2015 19:58

Hokejisti Žiliny prekvapujúco zvíťazili v Nitre 2:1 v dueli 9. kola najvyššej domácej súťaže Tipsport ligy 2015/2016. Góly padali až v poslednej tretine.

Ďalšia prehra Nitry

Hostia zo Žiliny sa presnými zásahmi Michala Grmana a Róberta Hunu ujali vedenia 2:0, v 59. min iba znížil domáci Filip Bajtek. Nitrania v predchádzajúcom kole nestačili na poslednú Skalicu.

Hokej - Tipsport liga 2015/2016 - 9. kolo:

HK Nitra - MsHK DOXXbet Žilina 1:2 (0:0, 0:0, 1:2) 
Góly:
59. Bajtek (J. Štefanka, Ordzovenský) - 48. Grman, 56. Róbert Huna (Švec, Š. Novotný) 
Vylúčení: 3:5 na 2 min, presilovky: 0:0, oslabenia 0:0: rozhodovali: Lauff - Bogdaň, Gajan, 2719 divákov 

Zostavy:

Nitra: M. Valent - Podhradský, Mezei, Ordzovenský, M. Novák, Milo, Milam, L. Novák - Kutálek, Stümpel, M. Slovák - Pupák, Stloukal, S. Saliji - Macík, J. Štefanka, Bajtek - E. Piačka, Bene, S. Buček 
Žilina: T. Tomek - Kurali, Grman, Š. Novotný, Makovský, D. Brejčák, M. Leško, Bajaník, Niník - Švec, Róbert Huna, Richard Huna - Stupka, Valášek, J. Kubiš - Drevenák, Ježek, Drábek - A. Lipovský, Schroner, D. Rehák

Na úvod lepší Podtatranci, body ale nezískali

V úvodnej desaťminútovke bol Poprad pri streleckej chuti, ale Dzubina potvrdzoval dobrú formu. Už v 25. sekunde zneškodnil pokus Paukovčeka a neskôr aj Štraucha. Na druhej strane kontroval len Špirko. Od 8. minúty mali hostia výhodu presilovky 5:4. Hvila ešte dvakrát nepochodil, ale v 10. minúte po krásnej kombinácii hostí otvoril skóre B. Rapáč. Z vedenia sa však Popradčania tešili len krátko. Už v 11. minúte využili presilovku aj domáci a Pokrivčák po 57 sekundách vyrovnal. Potom sa hra vyrovnala. V 16. minúte fauloval Rusina Štraucha, jeho trestné strieľanie však Dzubina zneškodnil. V závere 1. tretiny nevyužilili vyložené šance martinskí hráči Jokeľ a Pokrivčák.

V 2. tretine mali viac z hry domáci. Na začiatku nepremenili dobré príležitosti Špirko a Matejka, na opačnej strane Huna mieril len vedľa. V 27. minúte pri výhode hostí 4:3 bol proti umiestenej strele Hunu perfektný semafor Dzubinu. Potom sa vyznamenal viackrát Kostúr, najmä pri teči Špirka. V 39. minúte mal výhodu trestného strieľania aj domáci Špirko, ale jeho strela skončila na žrdke popradskej bránky. 

V 3. tretine sa hráči pozorne bránili a strely sa len ťažko presdzovali. Martinčania boli lepší, výborným pohybom si vynútili 4 presilovky po fauloch hostí. Huna však dvakrát ušiel a Martinčania nmohli len Dzubinovi ďakovať, že neinkasovali. Záver bol mimoriadne dramatický. O výsledku stretnutia rozhodol najlepší martinský hokejista Špirko, keď v 57. minúte tečom zblízka prekonal Kostúra a 3 sekundy pred koncom strelou do prázdnej bránky definitívne rozhodol. Hosťom sa nepodarilo vyrovnať ani počas 67-sekundovej hry bez brankára, naopak, dostali tretí gól. Martin tak predbehol v tabuľke Poprad.

MHC Martin - HK Poprad 3:1 (1:1, 0:0, 2:0)
Góly: 11. Pokrivčák (Špirko, Dlouhý), 57. Špirko (Varga, Tabaček), 60. Špirko (Matejka) – 10. B. Rapáč (Rusnák, Huna). Rozhodovali: Müllner – Junek, Šefčík, vylúčení: 5:8, navyše: Rusnák (Poprad) 10 za nešportové správanie, presilovky: 2:1, oslabenia: 1:0, 1200 divákov.

47 sekúnd predĺženia

Obe mužstvá mali čo naprávať z predchádzajúceho kola po domácich jednogólových prehrách. V prospech Zvolenčanov v prvom sezónnom pohronskom derby hovorila najlepšia ofenzíva v lige, pre domácich zasa najlepšia defenzíva, no góly predstavovali pre nich dosiaľ najväčší problém. Vo výbornej atmosfére si diváci už v 5. min zakričali gól po tom, čo Zigo naslepo poslal puk pred bránku a Lamper otvoril skóre. Na vyrovnanie sa čakalo do 29. min, keď vyrazenú strelu T. Klímy vrátil do prázdnej bránky Obdržálek. 'Baranom' mohlo byť ľúto, že z úvodného tlaku vyťažili len jeden gól. Postupne sa čoraz menej ukazovali v útoku a Zvolenčanom ich menšia aktivita postačila na vyrovnávajúci gól. Hráči si na oboch stranách len s námahou hľadali dobré strelecké pozície a klasických šancí takmer nebolo.

V prvej tretine sa skúšal presadiť v 8. min Zigo, dokonca dvakrát za sebou, v 11. min na druhej strane nepresne mieril Jurík. V druhej tretine do seba obe mužstvá ešte viac vrážali a v 30. min vynikli v menšej šarvátke Matoušek a Fekiač. Dominovali hlavne nepriepustné obrany a domáci opäť nič nevyťažili z nádejných postavení, ako trebárs v 28. min po bekhende Kytnár, v 34. min mieril Mikula po uvoľnení len do brankára, v 37. min hľadal medzeru v bránke Baroša pod žŕdkou opäť Kytnár a v 38. min zamrzeli nepremenené strelecké príležitosti Handzuša a Hudeca.

Zvolenčania v druhej tretine veľký vietor v ofenzíve nenarobili, aj preto, že si ich brániaci súper držal dosť na dištanc, a okrem vyrovnávajúceho gólu mal najbližšie k ďalšej trefe po šikovnej obrátke v 26. min už len Škvaridlo. Bližšie k víťazstvu mali od 45. min domáci, keď Howden trestuhodne stratil na obrannej modrej puk a Majdan do ľavého horného rohu trafil presne. Na ľade potom pribudla nervozita, v 47. min Jurík dokonca v presilovke rozvlnil sieť, no gól neplatil po predchádzajúcom sekaní Brabenca. Ľad sa na chvíľu úplne vyprázdnil pri hre troch na troch a keď naskočil domácim ďalší hráč a začala sa ich presilovka, Šmach od modrej v 47. min prekvapil Baroša v bránke a zvýšil skóre už na rozdiel dvoch gólov. Hostia sa však nevzdávali, v 48. min F. Fekiač znížil a opäť rozpútal drámu.

V 54. min pri signalizovaní domáceho vylúčenia po krížnej nahrávke od Brabenca odčinil svoju hrúbku Howden. Z obrovského nasadenia sa v riadnom hracom čase rozhodujúci gól nezrodil, no po 47 sekundách v predĺžení už áno. Stačilo, aby Brabenec našiel pred bránkou voľného Obdržálka, ktorý spečatil dvojbodové víťazstvo Zvolenčanov.

HC'05 iClinic B. Bystrica - HKM Zvolen 3:4 pp (1:0, 0:1, 2:2, -0:1)
Góly: 5. Lamper, 45. Majdan, 47. Šmach - 29. Obdržálek, 48. F. Fekiač, 54. Howden, 61. Obdržálek. Rozhodcovia Lokšík, M. Novák - M. Korba, Rovenský, vylúčení 7:8, navyše Semorád (Zvolen) DKZ za nešportové správanie, presilovky 1:0, v oslabení 0:0, zmeny: od 21. navyše Handlovský (B. Bystrica), 2816 divákov.

Trenčín stále na čele tabuľky

Futbalovým výsledkom 0:1 sa skončil duel 9. kola hokejovej Tipsport ligy v Piešťanoch, kam zavítal líder z Trenčína. O jediný gól duelu sa v 18. min postaral Patrik Koyš. Dukla si trojbodovým zásahom upevnila 1. priečku v tabuľke, Piešťanci sú šiesti.

ŠHK 37 Piešťany - Dukla Trenčín 0:1 (0:1, 0:0, 0:0)
Gól: 18. Koyš (Michal Hlinka, J. Zlocha) 
Vylúčení: 9:6 na 2 min, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Jonák - Návratek, Výleta, 1652 divákov 

Zostavy:
Piešťany: Košarišťan - Gachulinec, Filip, Svetlík, Brňák, Gipters, S. Hudec, Krotov, Hluch - O. Valo, Belluš, Šimíček - S. Petráš, Holovič, J. Ručkay - F. Hudec, Brancis, Kučera - J. Tibenský, Tomčák, Hrehorčák 
Trenčín: Chábera - Holenda, Richard Pavlikovský, P. Mikuš, Drgoň, Hatala, M. Zaťko, Ryzák, T. Nechala - Melichárek, R. Dlouhý, J. Gašparovič - Vozdecký, V. Nemec, Ölvecký - Michal Hlinka, Róbert Petrovický, Koyš - M. Jakúbek, J. Zlocha, D. Hudec

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok