Biznis centrum Apollo dočasne zatvoria, má problém so statikou

TASR
3.10.2015 16:32

Biznis centrum na Prievozskej ulici v Bratislave uzatvoria. Jeho prevádzka bude od 17. októbra dočasne prerušená. Budova má totiž problém so statikou a podľa medializovaných informácií je na viacerých miestach preťažená o desať percent či polovicu, na jednom ale dovolené namáhanie dosahuje až 250 percent.

Biznis centrum Apollo dočasne zatvoria, má problém so statikou
TASR/Štefan Puškáš

Vlastník centra plánuje po realizácii potrebných stavebno-technických opatrení obnoviť jeho prevádzku začiatkom roka 2016. V budove sa už stavebné práce, ktoré mali v rámci dočasných opatrení eliminovať zistené nedostatky, začali pred niekoľkými dňami. Podľa Michala Donatha, hovorcu vlastníka budovy Apollo Business Center 1, však vzhľadom na zložitú technickú situáciu tieto práce nepostupovali dostatočne rýchlo.

"Dôvod, prečo sme sa rozhodli budovu na krátke obdobie uzavrieť, je fakt, že prítomnosťou nájomcov aj návštevníkov by sa mohol postup stavebných prác spomaľovať a komplikovať," informoval Donath s tým, že o tomto rozhodnutí už boli informovaní všetci nájomcovia. Vlastník budovy situáciu konzultoval aj s viacerými statikmi, ktorí mu prerušenie prevádzky centra taktiež odporučili, a to aj z preventívnych dôvodov.

V tomto prípade už zasahoval aj stavebný úrad bratislavskej mestskej časti Ružinov. Ten vykonal v objekte štátny stavebný dohľad, potvrdil zistenia uvádzané v posudku o konštrukčných chybách a nariadil okamžite vykonať opatrenia.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok