Slovan s tretím víťazstvom v rade, doma zdolal Zlaté Moravce

TA3 TASR
2.10.2015 21:27

Futbalisti Slovana Bratislava zvíťazili na Pasienkoch v zápase 12. kola Fortuna ligy 2015/2016 nad ViOn Zlaté Moravce 2:0. Na svojom konte tak majú 24 bodov a posunuli sa na tretiu priečku tabuľky. ViOn zostáva s 11 bodmi na 9. mieste.

Slovan Bratislava - ViOn Zlaté Moravce 2:0 (2:0)

Góly: 12. Vittek, 45. Milinkovič. Rozhodoval: Chmura, ŽK: Školník (ViOn), 663 divákov.

Zostavy a striedania:

Slovan: Mucha – Sekulič, Saláta, Hudák, Podaný – Štefánik (59. Čikoš) -  Milinkovič, González, Kubík (78. Oršula) – Zreľák (71. Priskin), Vittek

Zlaté Moravce: Ranilovič – Pintér, De Souza, Tipurič, Majkič – Burič (62. Školnik) – Orávik, Krznarič (83. Mance), Glavaš, Perišič – Kana

Domáci otvorili skóre už v 12. minúte zásluhou Vitteka. Slovenský reprezentant odhlavičkoval center z rohu za chrbát Raniloviča. Vittek sa trafil "do čierneho" v druhom zápase v rade. Hostia sa snažili vyrovnať, v 25. minúte bol v sľubnej streleckej pozícií Krznarič, lopta ale letela nad brvno. V 28. minúte sa opäť dostal k slovu Vittek, ktorý sa šikovne dostal do šestnástky, jeho strela však minula priestor troch žrdí. V šanci sa ocitol aj kapitán "belasých" Milinkovič, ktorého šikovne vysunul Kubík, odzbrojil ho ale Pintér. Hostia mohli vyrovnať v 41. minúte, Tawamba Kana však centrovanú prihrávku poslal nad bránu domácich. Hostia v prvom polčase inkasovali ešte raz, keď strela Milinkoviča z hranice šestnástky našla cestu za bránkovú čiaru.

Druhý polčas začal Slovan aktívnejšie. v 55. minúte sa črtala šanca hostí, brankár Ján Mucha bol pohotový. Ďalší priebeh kontrolovali najmä domáci hráči, ktorí ale brankára Raniloviča výraznejšie neohrozili. Od 67. minúty sa iniciatívy chytil ViOn. Najskôr sa hosťom podarilo dostať do súperovej šestnástky, sľubná šanca však stroskotala na nepresných prihrávkach. Hráči ViOn-u sa dostali do šance aj v 74. minúte, strelu Orávika sklzom zablokoval Saláta. Kapitán hostí sa dostal k strele aj v 77. minúte, tentoraz lopta letela nad brvno. V 88. minúte pohrozil domáci Oršula, ale minul bránu. "Belasí" ustáli záverečný tlak hostí a získali tri body.

Hlasy:

Nikki Papavasiliou, tréner Slovana: "Získali sme tri dôležité body. Vedeli sme, že dnes to bude ťažký zápas. Podarilo sa nám dostať do vedenia. Nie som ale spokojný, ako sme s touto situáciou naložili. Mali sme lepšie kontrolovať zápas a viac kombinovať. Musíme popracovať na tom, aby to bolo istejšie."

Libor Fašiang, tréner Zlatých Moraviec: "Myslím, že sme dnes podali dobrý výkon. Súper trestal naše chyby. Aj keď sme si vypracovali šance, neodkázali sme ich využiť. Myslím, že remíza by bola spravodlivá."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok