Futbaloví výtržníci v Budapešti brutálne napadli táboriacich utečencov

TASR TA3
5.9.2015 08:08

Situácia v Maďarsku je kritická. Radikálni futbaloví fanúšikovia zaútočili na migrantov, ktorí táborili v parku pri Východnej železničnej stanici v Budapešti. Utečenci sa v húfoch presúvajú do Rakúska. Z obce Nickelsdorf na hranici s Maďarskom už vypravili zvláštny vlak, ktorý ich vezie do Salzburgu.

Rakúsky Červený kríž očakáva až 1500 utečencov

Prvý autobus s utečencami z Maďarska dorazil k rakúskym hraniciam. Informovala s tom agentúra DPA a odvolaním sa na maďarské média. Podľa reportéra agentúry MTI migranti vystúpili z autobusu a pešo prešli cez hraničný priechod Hegyeshalom-Nickelsdorf do Rakúska, kde ich Rakúšania privítali s potleskom, uvítacími plagátmi a jedlom.

Príchod zhruba 800-1500 ľudí do rakúskeho záchytného utečeneckého tábora v Nickelsdorfe v okrese Neusiedl am See pri hraniciach s Maďarskom očakáva tamojší Červený kríž.

"Od úradov sme dostali správy, že môžeme očakávať od 800 do 1500 ľudí," povedal hovorca Červeného kríža v spolkovej krajine Burgenland Thomas Horvath, ktorého citovala agentúra Reuters. "Pripravujeme pre nich postele, prístrešky, potraviny, nápoje, v prípade potreby bude k dispozícii tiež lekárska starostlivosť," dodal.

Demolovali ulice

Radikálni futbaloví fanúšikovia zaútočili na migrantov utáborených v parku pri Východnej železničnej stanici v Budapešti, napísala agentúra DPA s odvolaním sa na maďarské médiá.

Pri potýčkach utrpeli zranenia viacerí migranti. Dvoch zranených odviezli záchranári do nemocnice.
Incident sa stal po kvalifikačnom medzištátnom zápase medzi domácou reprezentáciou a výberom Rumunska, po ktorom desiatky futbalových ultras demolovali ulice hlavného mesta. Výtržnosti si vyžiadali 30 zranených vrátane policajtov. Úrady zatkli 42 pravicových radikálov, informovala maďarská agentúra MTI.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok