Počas zápasu na US Open sa do hľadiska zrútil dron

SITA
4.9.2015 18:11

Na dvorci Louis Armstrong Stadium sa hral jeden z posledných zápasov štvrtkového programu grandslamového turnaja tenisovej sezóny medzi Flaviou Pennettovou a Monicou Niculescovou, keď ponad aktérky preletel dron a následne sa zrútil na časť tribúny bez divákov.

Počas zápasu na US Open sa do hľadiska zrútil dron
SITA/AP

Pennettová myslela na najhoršie

Pri nečakanom "nálete" sa podľa organizátorov nik nezranil, incident vyšetruje newyorská polícia. Udial sa v predposlednom geme súboja za stavu 6:1, 5:3 (30:30) pri podaní Niculescovej. Talianka Pennettová, ktorá prostredníctvom víťazstva 6:1, 6:4 napokon postúpila cez rumunskú súperku do 3. kola, priznala, že ju situácia poriadne vystrašila. Dron počula letieť a prvá jej myšlienka smerovala k bombovému útoku.

"Musím povedať, že to bolo trochu desivé. Pri tom všetko, čo sa teraz deje vo svete.. Myslela som si, že je po nás," povedala Pennettová, ktorej chýbali informácie z empajru alebo od organizátorov. Po páde diaľkovo ovládaného prístroja nastalo iba minimálne prerušenie zápasu, keď sa empajrová rozhodkyňa snažil zistiť, či nehrozí nebezpečenstvo.

S dronom už má skúsenosť

"Chcela počkať na informácie od polície. V prvom momente asi nikto presne nevedel, čo sa vlastne stalo," pokračovala Pennettová nasadená ako 26.

Predposledný zápas 2. kola ženskej dvojhry sa mal pôvodne konať na dvorci číslo 17, ale pre skorší záver predchádzajúcich duelov ho presunuli na desaťtisícový Louis Armstrong Stadium. "Keby prišlo viac ľudí, mohlo dôjsť k zraneniam. Všade samé bezpečnostné opatrenia a potom sa stane niečo také," zakončila Pennettová.

Nejde o prvú skúsenosť Talianky s dronom vo Flushing Meadows. Podľa CNN práve počas jej vlaňajšieho štvrťfinálového súboja so Serenou Williamsovou preletel podobný objekt nad vedľajšími dvorcami, polícia vteda zadržala muža, ktorý ho riadil.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok