Poslanca Hlinu zatkla polícia, zamuroval vchod do nebankovky

TA3 SITA TASR YT/Konzervatívny výber
3.9.2015 15:30

Polícia zatkla poslanca Alojza Hlinu z klubu KDH, pretože staval múr pred bratislavskou nebankovou spoločnosťou poskytujúcou pôžičky.

Hrubosť, či bránenie v trestnej činosti?

Informáciu priniesol portál Aktuality.sk. Múr pred filiálkou spoločnosti Pohotovosť na Obchodnej ulici začal podľa vlastných slov budovať, pretože firma požičiava peniaze bez licencie od Národnej banky Slovenska. Firma obvinila Hlinu, že sa hrubo správal k personálu jej prevádzok.

„Spájanie otvorenia pobočiek Pôžičkární s páchaním trestnej činnosti a odchody zamestnancov pobočiek na obednú prestávku nazývať útekom pred políciou klasifikujeme ako ohováranie a verejné ponižovanie zamestnancov,“ uviedol hovorca spoločnosti Michal Hatina pre Aktuality.sk. Firma vyhlásila, že plne rešpektovala a rešpektuje usmernenia regulátora trhu aj Národnej banky Slovenska. 

Bez názvu.jpg

Abrhan telefonoval Kaliňákovi

Predseda poslaneckého klubu KDH Pavol Abrhan vo veci Hlinovho zatknutia telefonoval s ministrom vnútra Robertom Kaliňákom. Člen vlády podľa Abrhanových slov povedal, že Hlina bol vypočúvaný a následne sa určí ďalší postup. Abrhan sa snažil spojiť aj s predsedom parlamentu Petrom Pellegrinim, lebo v prípade zadržania poslanca NR SR musí byť táto skutočnosť oznámená aj šéfovi parlamentu.      

Konanie Hlinu na Obchodnej ulici si všimla mestská polícia, od ktorej dostal pokutu vo výške 30 eur za zabratie verejného priestranstva. Poslanec policajtom podal vysvetlenie, následne ho však vyzvali, aby s nimi išiel na policajné oddelenie. Keď to odmietol, na výsluch ho odviedli.

"Ja si plním svoju občiansku povinnosť, zabraňujem páchaniu trestného činu. Ak je pre policajtov závažnejšie moje konanie, keď zabraňujem páchaniu trestného činu, ako podozrenie z páchania trestného činu úžery a nedovoleného podnikania, tak to vyhodnocujem ako veľmi zlé zvládnutie situácie,"
povedal Hlina, ktorý už v tejto súvislosti podal aj trestné oznámenie.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok