V sýrskom meste Lázikíja vybuchla bomba, zahynulo desať ľudí

SITA
2.9.2015 14:56

Najmenej desať ľudí zabila a 25 ďalších zranila bomba umiestnená v aute. Vybuchla na námestí sýrskeho prístavného mesta Lázikíja, bašty prezidenta Bašára Asada.

V sýrskom meste Lázikíja vybuchla bomba, zahynulo desať ľudí
SITA/AP

Auto explodovalo na námestí

Tento incident sa zaradil medzi najväčšie bombové útoky v Lázikíji od vzplanutia sýrskeho konfliktu v roku 2011, uviedla agentúra AP. Vysvetlila, že má najvyšší počet obetí pri jedinom útoku.

Televízne zábery z miesta činu ukázali, ako z auta, ktoré vybuchlo, stúpa čierny dym. Televízne kamery zachytili aj mláku krvi a poškodené vozidlá v okolí. Podľa sýrskej štátnej televízie auto explodovalo na námestí v okrajovej časti mesta.

Lázikíja je baštou Asada, ktorého sily bojujú v občianskej vojny s celým radom povstaleckých skupín vrátane islamistických militantov. Povstalci minulý mesiac Lázikíju ostreľovali, pričom zabili šesť ľudí a 19 ich zranili. V sýrskom hlavnom meste Damask vystrelená raketa zasiahla strojnícku fakultu, kde zabila dvoch študentov a 15 ľudí zranila, uviedla SANA. Iba v utorok zabila na tej istej fakulte mínometná paľba jedného študenta a šiestich zranila.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok