Tisíce migrantov uviazli v Budapešti cestou na Západ, Nemecko žiada o účinnejšiu pomoc

TA3 TASR
2.9.2015 13:08

Migračná kríza v Európe každým dňom mohutnie. Tisícky nových utečencov, ktorí prichádzajú za vidinou lepšieho života, komplikujú situáciu nielen v susednom Maďarsku či Rakúsku, ale aj Francúzsku, Grécku či Nórsku. Téma migrantov zároveň zamestnáva všetky politické špičky.

Plot by postavili aj Chorvátom

V prípade nevyhnutnosti sprísniť kvôli ilegálnym migrantom hraničné kontroly postaví Maďarsko v krátkom čase zábrany aj na chorvátskom úseku štátnych hraníc. Informoval o tom spravodajský server Hirado.hu s odvolaním sa na neoficiálne zdroje.

Ak sa ukáže, že dočasné zábrany, postavené na 175-kilometrovom úseku maďarsko-srbských hraníc, budú účinné a v dôsledku toho začnú migranti prekračovať ilegálne hranice zo strany Chorvátska, bude potom aj tam potrebné sprísniť kontroly, povedal zdroj, ktorý pripomenul, že aj maďarsko-chorvátske hranice sú schengenskou vonkajšou hranicou Európskej únie.

Veliteľstvo pri hraniciach

Bezpečnostný analytik Péter Deák pred časom server upozornil, že po dostavbe plota na maďarsko-srbských hraniciach budú migranti hľadať nové trasy, aby sa dostali na územie EÚ.

Hirado.hu poznamenal, že úvahy o zriadení plota i na hraniciach s Chorvátskom potvrdzuje aj skutočnosť, že jedno veliteľstvo zo šiestich zásahových pohraničných jednotiek polície, ktoré v týchto dňoch zriaďujú, bude sídliť v Pécsi. Toto mesto sa nachádza práve neďaleko maďarsko-chorvátskych hraníc.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok