Schmiedlová postúpila do 2. kola US Open

TASR
1.9.2015 23:42

Slovenská tenistka Anna Karolína Schmiedlová sa prebojovala do 2. kola dvojhry na grandslamovom turnaji US Open. V úvodnom kole si ako nasadená tridsaťdvojka poradila so skúsenou Nemkou Juliou Görgesovou v dvoch setoch 6:3, 6:4.

Schmiedlová postúpila do 2. kola US Open
SITA/AP

Jej ďalšou súperkou bude víťazka balkánskeho derby medzi Srbkou Aleksandrou Kruničovou a Čiernohorkou Dankou Koviničovou. Schmiedlová mala proti Görgesovej raketový štart, keď dvakrát prelomila podanie súperky a vybudovala si náskok 4:0.

Nemka v ďalších minútach síce znížila na 3:4, no záver prvého setu patril slovenskej jednotke, ktorá robila menej nevynútených chýb. V druhom dejstve bola Nemka agresívnejšou hráčkou, v závere však opäť slávila úspech Slovenka. Za stavu 4:4 súperku brejkla a následne zápas zakončila čistou hrou.


Schmiedlová sa na grandslamovom turnaji prvýkrát ocitla medzi nasadenými hráčkami. Túto pozíciu si vydobyla kvalitnými výkonmi na turnaji v Cinncinati, kde postúpila z kvalifikácie až do štvrťfinále dvojhry. Zverenka trénera Milana Martinca získala v tejto sezóne dva tituly, keď triumfovala na harde v Katoviciach a na antuke v Bukurešti. Za júl si vyslúžila ocenenie Vychádzajúca hviezda mesiaca.


ženy - dvojhra - 1. kolo:
Anna Karolína SCHMIEDLOVÁ (SR) - Julia Görgesová (Nem.) 6:3, 6:4

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok