Hokejisti Slovana prehrali doma so Sibirom Novosibirsk, Valach si mesiac nezahrá

SITA TASR
1.9.2015 19:57

Hráči Slovana Bratislava prehrali v domácom zápase Kontinentálnej hokejovej ligy s tímom Sibir Novosibirsk 2:3. Zverenci trénera Miloša Říhu prišli o predĺženie a istotu bodu v poslednej päťminútovke riadneho hracieho času.

Hokejisti Slovana prehrali doma so Sibirom Novosibirsk, Valach si mesiac nezahrá
SITA/Robert Tappert

Rozhodol Šalunov

Po bezgólovej úvodnej dvadsaťminútovke hostia strelili dva góly v rozpätí 60 sekúnd, do streleckej listiny sa zapísali Šalunov a Šumakov. Za domácich skorigoval A. Šťastný a vyrovnal Kašpar. Rozhodnutie zariadil v 56. min Šalunov.

Slovan v tejto sezóne KHL nazbieral v štyroch dueloch iba tri body so skóre 9:7. Najbližšie sa hokejisti Slovana predstavia opäť v domácom prostredí, v nedeľu 6. septembra o 17.30 h privítajú chorvátsky Medveščak Záhreb.

Kontinentálna hokejová liga: 
HC Slovan Bratislava - Sibir Novosibirsk 2:3 (0:0, 2:2, 0:1)
Góly: 32. A. Šťastný (Jeglič), 38. Kašpar (V. Nedorost) - 26. Šalunov (Žafiarov, Gimajev), 27. Šumakov (Okulov), 56. Šalunov (Ridderwall) 
Vylúčení: 3:5 na 2 min, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:1, rozhodovali: Dejev, Naumov - Zacharenkov, Sadovnikov, 7547 divákov

Zostavy:
Slovan: Garnett - Sersen, Barker, Starosta, Švarný, J. Valach, V. Mihálik, L. Kozák - Kašpar, V. Nedorost, Surový - Jeglič, Tičar, A. Šťastný - D. Skokan, Protaseňa, Bartovič - Skalický, Viedenský, Lušňák
Novosibirsk: Salák - Ibragimov, Vereščagin, Roth, Alexejev, Gimajev, Naumov, Meňšikov, Ignatovič - Moňa, Ullström, Kopejkin - Šumakov, Okulov, Ridderwall - Vorošilo, Fefelov, Sannikov - Šalunov, Gubin, Žafiarov

Vyrovnanie zariadil Kašpar

Úvodná tretina síce priniesla niekoľko šancí na oboch stranách, ale brankári Garnett a Salák si udržali konto. Domáci Slovan mal niekoľko príležitostí počas vylúčenia Alexejeva, no skóre sa nemenilo.

V úvode druhej časti nepremenil veľkú šancu slovinský útočník Tičar, ktorý netrafil odkrytú bránku Saláka. Na opačnej strane potom prišiel trest v podobe dvoch gólov v rozpätí 60 sekúnd - najprv Šalunov pomedzi Garnettove betóny poslal svoj tím do vedenia a vzápätí Šumakov za gólmana Slovana zasunul od zadného mantinelu odrazenú strelu Okulova.

Bratislavské tribúny potešili "belasí" v 32. min - Jeglič získal puk v útočnom pásme, našiel voľného A. Šťastného a ten prestrelil Saláka. Vyrovnanie zariadila česká ofenzívna dvojica Slovana, keď neúspešný pokus V. Nedorosta poslal za chrbát súperovho brankára Kašpar.

V prvej polovici tretieho dejstva mali viac z hry hostia, ale Garnett nepustil za seba pokusy Okulova, Kopejkina či Meňšikova. V 56. min počas presilovky Slovana prenikli do útočného pásma dvaja útočníci hostí a Šalunov po peknej kombinácii s Ridderwallom strelil tretí gól tímu z Novosibirska.

Slovan minimálne mesiac bez Valacha

Slovan Bratislava prišiel o jedného z kľúčových obrancov. Juraj Valach nedohral zápas pre zlomenie nohy. Tréner Miloš Říha odhadol dĺžku jeho absencie na minimálne mesiac až šesť týždňov.

Valach si privodil nepríjemné zranenie pred koncom prvej tretiny, keď ho vlastnom obrannom pásme prišpendlil na mantinel jeden z forčekujúcich hráčov hostí. Diagnóza nepotešila realizačný tím Slovana. "Valach má zlomenú nohu. V tejto chvíli je ťažké odhadnúť, ako dlho bude pauzovať. Mesiac určite, možno až šesť týždňov," povedal po stretnutí tréner Říha.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok