Slováci a Poliaci vyvinuli delostrelecký systém Diana

SITA
1.9.2015 18:59

Spolupráca slovenského a poľského obranného priemyslu prináša ďalší spoločný projekt. Ako informovala hovorkyňa Ministerstva obrany SR Martina Balleková, na medzinárodnej výstave MSPO 2015 v poľských Kielcoch má v týchto dňoch premiéru nový produkt slovensko-poľského obranného priemyslu.

Slováci a Poliaci vyvinuli delostrelecký systém Diana
SITA/MO SR

Zbrojárska výroba ožíva

"Predstavitelia skupiny DMD Group Dubnica nad Váhom, ktorej 100-percentým akcionárom je od 1. júla ministerstvo obrany, predstavia nový delostrelecký systém Diana. Výrobcami 155 mm / 52 cal. delostreleckého systému Diana sú spoločnosti Konštrukta - Defence a ZTS - Špeciál na upravenom pásovom podvozku poľskej spoločnosti Bumar," konkretizovala Balleková.

Podľa generálneho riaditeľa DMD Group Viliama Dubovického ide o ďalší konkrétny projekt slovenského a poľského obranného priemyslu.

"Veríme, že môže mať svoje uplatnenie najmä na tretích trhoch. Zároveň som rád, že v poslednom období zbrojárska výroba na Považí ožíva a že delostrelecký systém Diana vznikol vďaka podpore súčasného vedenia ministerstva obrany," cituje tlačová správa rezortu obrany Viliama Dubovického.

Tretia najväčšia európska výstava

Medzinárodná výstava MSPO v Poľsku je najväčšou svojho druhu v strednej Európe a tretia najväčšia európska výstava. Jej v poradí už 23. ročník sa koná od dnes do 4. septembra.

Jej súčasťou sú aj sprievodné akcie, ako konferencie, semináre a rôzne prezentácie, ktoré sú príležitosťou na prediskutovanie aktualít z oblasti obrannej techniky a technológií, dodala hovorkyňa MO Martina Balleková.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok