Zomrel dlhoročný diplomat Migaš, bratranec bývalého šéfa SDĽ

TASR
31.8.2015 10:03

Dlhoročný diplomat Juraj Migaš zomrel cez víkend vo veku 58 rokov. Potvrdil to riaditeľ Tlačového odboru ministerstva zahraničných vecí Juraj Tomaga. K smrti Juraja Migaša sa ešte predtým vyjadril na sociálnej sieti minister Miroslav Lajčák.

Zomrel dlhoročný diplomat Migaš, bratranec bývalého šéfa SDĽ
SITA/Michal Bartek

"Sú veci, na ktoré človek nie je pripravený nikdy a intenzívne zabolia. Takou je aj správa o nečakanom a predčasnom odchode dobrého priateľa, spoľahlivého kolegu a vynikajúceho diplomata Juraja Migaša. Juraj bol veľký bojovník - bojoval za záujmy Slovenska ako veľvyslanec v Bruseli, Budapešti, Ľubľane.

Bojoval na tenisových kurtoch, futbalovom ihrisku, na bežeckých tratiach. Vždy s plným nasadením, odhodlaním, dobrou náladou a úsmevom. Dlhotrvajúci boj s chorobou však neustál. Bude chýbať nášmu rezortu ako profesionál a ako človek bude veľmi chýbať mne," napísal Lajčák.

Juraj Migaš sa narodil 13. júna 1957 v Prešove. V diplomacii pracoval viac ako 30 rokov, naposledy pôsobil ako veľvyslanec v slovinskej Ľubľane. Bol bratrancom niekdajšieho predsedu SDĽ a šéfa NR SR Jozefa Migaša.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok