Utečeneckou krízou sa bude zaoberať samit premiérov V4

TA3 TASR
31.8.2015 12:36

Na mimoriadnom rokovaní sa zišla bezpečnostná rada. V súvislosti s migrantskou krízou ju zvolal predseda vlády Robert Fico. Ako uviedol, témou utečencov sa budú zaoberať aj na samite V4.

Fico: Kritiku západných lídrov neakceptujeme

Slovensko nepodľahne a neakceptuje kritiku niektorých politických lídrov zo západnej Európy, ktorým sa nepáči prístup východoeurópskych štátov k problematike migrácie. "Máme množstvo argumentov," vyhlásil premiér Fico po skončení mimoriadnej bezpečnostnej rady, na ktorej sa zúčastnil aj predseda parlamentu Peter Pellegrini.

"Pokiaľ si nezačneme hovoriť pravdu o migrácii, tak sa nikdy nepohneme z miesta," dodal Fico s tým, že sa mu ťažko prijíma kritika od krajín, ktoré nesúhlasili so vstupom Bulharska a Rumunska do Schengenu.

O migrantoch aj na stretnutí V4

Na Bezpečnostnej rade padlo rozhodnutie, že v stredu vláda schváli svoju pozíciu na ďalšie očakávané európske rokovania. Koncom týždňa sa okrem toho k tejto téme uskutoční samit premiérov Vyšehradskej štvorky.

Fico znova zopakoval, že vláda zásadne odmieta povinné kvóty prerozdeľovania migrantov. "Nikdy s nimi nebudem súhlasiť," prízvukoval s tým, že povinné kvóty nevedú k riešeniu tejto problematiky.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok