Futbalisti Spartaka Trnava zdolali Žilinu

TASR SITA
30.8.2015 22:52

Futbalisti Spartaka Trnava zvíťazili v nedeľňajšom šlágri 7. kola Fortuna ligy 2015/2016 nad MŠK Žilina 2:0 (1:0) a svojmu súperovi pripravili prvú prehru v najvyššej slovenskej súťaži v aktuálnom ročníku.

Futbalisti Spartaka Trnava zdolali Žilinu
SITA

Trnavčanov poslal do vedenia hneď v úvode strelou obranca Marek Janečka, zisk troch bodov poistil v 76. min Aldo Baéz. Zverenci dočasného trénera Branislava Mráza sa v tabuľke posunuli na 6. miesto hneď za Žilinčanov. Hostia, ktorí sa vo štvrtok rozlúčili s účinkovaním v Európskej lige, nevyužili vyše 75-minútovú presilovku o jedného hráča po vylúčení brankára Spartaka Ľuboša Kamenára po štvrťhodine hry.

Spartak Trnava - MŠK Žilina 2:0 (1:0)
Góly: 4. Janečka, 76. Baéz. Rozhodoval: Vnuk, ŽK: Čonka, Vojtuš - Jelič, ČK: 15. Kamenár za faul na Paura, 13.340 divákov.
Zostavy a striedania:
Spartak: Kamenár – Janečka, Nikolič, Godál, Čonka – Baéz (82. Casado) - Schranz (19. Jakubech), Halilovič, Mikovič, Mikinič (40. Vojtuš) – Majtán.
Žilina: Volešák – Špalek (46. Bénes), Králik (81. Klec), Škriniar, Letič - Pečovský, Škvarka (60. William) - Paur, Káčer, Mihálik – Jelič.

Priebeh zápasu:

Domáci začali proti favorizovaným Žilinčanom nad očakávanie dobre a už v 3. minúte sa Janečka uvoľnil v šestnástke a strelou po zemi k ľavej žrdi prekonal Volešáka. V 7. minúte po peknej kombinačnej akcii vypálil Schranz tesne vedľa pravej žrde. Na strane domácich si zapísal ešte strelecký pokus v 14. minúte Baéz, ale o minútu neskôr prišla nečakaná situácia, keď brankár Kamenár fauloval pred šestnástkou Paura a rozhodca Vnuk mu ukazal červenú kartu. Žilinčania sa snažili presilovku využiť a v ďalšom priebehu sa presnými prihrávkami a kombinačnou hrou pokúšali ohroziť trnavskú bránu.

K zakončeniu sa cez domácu obranu však dostávali iba ťažko. Za zmienku stoja dve šance: prvú v 35. minúte pri zakončení Mihálika zneškodnil brankár Jakubech a pri druhej v poslednej minúte 1. polčasu loptu Paura smerujúcu do opustenej brány stačil pred bránkovou čiarou odkopnúť Nikolič.

V úvode 2. polčasu mali dve príležitosti domáci, Vojtuš v dobrej pozícii nezakončil a o chvíľu žilinská obrana zblokovala nožničky Nikoliča. V ďalšom priebehu sa vyznamenal domáci brankár Jakubech, keď v 54. minúte vyboxoval strelu Pečovského a v 74. minúte kryl nebezpečnú hlavičku Jeliča.

Po hodine hry neplatil gól Mihálika, pretože ho dosiahol z ofsajdovej pozície. Rekordná trnavská návšteva si zajasala v 76. minúte, keď do otvorenej žilinskej obrany unikol Halilovič a po jeho skvelej prihrávke neobsadený Baéz usmernil loptu do opustenej žilinskej brány. Žilinčania aj za stavu 2:0 neskladali zbrane, ale streliť gól im tentoraz v Trnave nebolo súdené. V 82. minúte hlavičkoval Škriniar vedľa brány a o 3 minúty neskôr po úniku Jeliča Mihálikovu loptu stačil brankár Jakubech vyraziť.

Domáci mohli pridať aj tretí gól, keď sa s loptou dostal do šestnástky Majtán, ale krížnou strelou tesne minul žilinskú bránu. Víťazstvo domácich bolo nečakané, ale úplne zaslúžené.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok