Váhostav sa nakoniec zapojil len do dvoch z troch diaľničných súťaží

TASR
30.8.2015 11:44

Stavebná spoločnosť Váhostav-SK sa nakoniec zapojila len do dvoch z troch aktuálnych diaľničných súťaží. Hoci firma pôvodne avizovala, že má záujem o všetky tri tohtoročné tendre Národnej diaľničnej spoločnosti, do súťaže o úsek diaľnice D3 na severe Slovenska ponuku nepredložila.

Váhostav sa nakoniec zapojil len do dvoch z troch diaľničných súťaží
SITA/Robert Tappert

"Mali sme len záujem, ale vzhľadom na ukončovanie procesu reštrukturalizácie sme neboli dostatočne pripravení," odôvodnil generálny riaditeľ spoločnosti Marián Moravčík. V súčasnosti súťaž o časť D3 Čadca, Bukov - Svrčinovec ešte stále predbieha. Diaľničiari v nej predpokladali cenu za zákazku vo výške 199,1 milióna eur bez dane z pridanej hodnoty.

"Nakoniec sme sa rozhodli, že ideme do súťaží na východe, kde máme svoju základňu," doplnil Moravčík. Spoločnosť tak predložila svoje ponuky v tendroch na výstavbu úsekov diaľnice D1 Prešov, západ - Prešov, juh a Budimír - Bidovce. Obidva tendre ešte v súčasnosti prebiehajú. Pri prvom z nich, obchvate Prešova, odhaduje NDS cenu vo výške 369,5 milióna eur bez DPH. Úsek Budimír - Bidovce pri Košiciach má odhadované náklady vo výške 209,4 milióna eur bez DPH.

Váhostav prešiel v tomto roku reštrukturalizáciou. V rámci schváleného reštrukturalizačného plánu splatí firma v priebehu nasledujúcich piatich rokov 43,9 milióna eur, čo je 32,3 % z jej záväzkov. Za prvý polrok tohto roka pritom spoločnosť dosiahla zisk 1,4 milióna eur. Váhostav očakáva, že bude ziskový aj za celý tento rok, firma odhaduje kladný výsledok vo výške 7,5 milióna eur.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok