Slovan Bratislava zvíťazil aj v druhom zápase pod vedením nového trénera Papavasiliua

TA3 TASR
29.8.2015 23:14

Futbalisti ŠK Slovan Bratislava zvíťazili v sobotňajšom zápase 7. kola Fortuna ligy 2015/2016 na Pasienkoch nad nováčikom MFK Skalica 4:1.

Slovan Bratislava - MFK Skalica 4:1 (3:0)
Góly: 10. Milinkovič (z 11 m), 27. Zreľák, 32. Vittek, 72. Oršula - 83. Šebesta. Rozhodoval: Kráľovič, bez kariet, 919 divákov.
zostavy a striedania:
Slovan: Mucha - Čikoš, Saláta, Gorosito, Podaný - Gonzales (75. Štefánik) - Zreľák, Sekulič, Milinkovič - Priskin (68. Oršula), Vittek (60. Kubík)
Skalica: Fišan - Vrablec (62. Svrček), Majerník, Konečný, Fialka (46. Mazan) - Hlinka, Čermák (46. Šebesta) - Kurák, Gašparík, Ciprys - Lietava.

Priebeh zápasu:

Skaličania si urobili na riedko zaplnených Pasienkoch predzápasovú fotku a inkasovali v 10. minúte po penalte Milinkoviča. Ten využil šancu po faule v šestnástke na Priskina. Slovan dominoval, hostia boli zbytočne zakríknutí, na polovicu domácich sa nedostávali často, robilo im problémy tri či štyrikrát za sebou si prihrať, ich ojedinelé centre do pokutového územia domácich nenachádzali adresátov.

Šance Zreľáka či Priskina zostali ešte nevyužité, v 24. minúte krásnu akciu individuálnu akciu a prienik cez stred obrany hostí predviedol Milinkovič, ale jeho bomba trafila iba pravú tyč Fišanovej brány. No v 27. minúte po prieniku výborne hrajúceho Gonzaleza a jeho parádne načasovanej prihrávke Zreľák obehol aj Fišana a do prázdnej brány zvýšil. Po ďalšom výbornom prieniku a centri Podaného v 32. minúte hlavičkoval Vittek, a keďže arbiter rozhodol, že obranca vykopol loptu už spoza bránkovej čiary, bolo o víťazovi rozhodnuté už po polhodinke.

Hneď na začiatku druhého dejstva mohol na 4:0 zvýšiť Milinkovič, po jeho peknej akcii mu ale Fišan tvrdú strelu vyrazil na roh. Hostia v snahe korigovať viac útočili, domáci čakali na rýchle brejky, boli už ale trošku nedôslední. Hralo sa už uvoľnene a Podaný v 57. minúte tvrdou prízemnou strelou trafil ľavú tyč. Domáci predsa zvýšili v 72. minúte, keď striedajúci Oršula prevzal do behu prihrávku, prehnal sa aj okolo Fišana a do prázdnej brány nemal problém skórovať. Duel sa pred návštevou 919 divákov v pokoji dohrával a hosťom sa v 83. minúte po chybe obranny Slovana predsa len podaril čestný zásah vďaka Šebestovi.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok