Marcel Hossa posilní Plzeň, v prípade záujmu z KHL však môže odísť

TASR
28.8.2015 11:54

Slovenský hokejista Marcel Hossa mieri do českej extraligy. V piatok sa dohodol na spolupráci so Škodou Plzeň. V prípade záujmu z klubu KHL alebo NHL mu však zmluvná klauzula umožní klub opustiť.

Marcel Hossa posilní Plzeň, v prípade záujmu z KHL však môže odísť
SITA

Turbulentné obdobie

Tridsaťtriročný krídelník nemá za sebou ideálne obdobie. Pred Vianocami odišiel z Dinama Riga, štyri zápasy následne odohral za materskú Duklu Trenčín a zvyšok sezóny strávil vo švédskom klube MODO Hockey, s ktorým sa mu napokon podarilo udržať v najvyššej súťaži SHL. Turbulentné obdobie malo ukončiť až leto, počas neho však čakal na novú ponuku netradične dlho. Hoci nedávno deklaroval, že by sa rád vrátil do Švédska, na konci augusta napokon stavil na novú výzvu v podobe českej extraligy.

"Jeho prednosťou je tvrdá strela, navyše výborne korčuľuje. Má výborné presilovky i oslabenia, zdobí ho dobrá defenzívna práca. Sľubujeme si od neho zvýšenú konkurenciu v útoku a hlavne, že bude strieľať góly. S tým máme v príprave problémy," cituje idnes.cz slová generálneho manažéra Škody Martina Straku.

Klauzula v zmluva

Mladší z bratov Hossovcov má však v zmluve klauzulu, že v prípade akéhokoľvek záujmu od klubu z KHL či NHL môže Plzeň okamžite opustiť. "Nemôžeme konkurovať platom, ktoré ponúkajú bohaté tímy z týchto súťaží. Veríme však, že Marcel tu zostave čo najdlhšie a bude nám pomáhať. Najlepšie celú sezónu," dodal športový manažér Tomáš Vlasák.

Marcel Hossa sa počas leta pripravoval s Duklou Trenčín. V hre bola aj alternatíva, že opäť pomôže materskému klubu v úvode nového extraligového ročníka, jeho prioritou však bolo Švédska. Keďže kvalifikovaná ponuka z SHL neprišla, voľba padla na Plzeň. "Rokovanie s Plzňou bolo rýchle a korektné. Ich záujem bol veľký, čo ma nakoniec presvedčilo. Česká extraliga je kvalitná súťaž a Plzeň má na to, aby sa dostala do vyraďovacích bojov. Chcem jej v tom pomôcť," dodal Hossa.

Okrem už spomínaného Dinama Riga pôsobil skúsený krídelník v rámci KHL aj v Leve Praha, Spartaku Moskva či AK Bars Kazaň. Predtým hral v NHL v dresoch Phoenixu, NY Rangers či Montrealu. V profilige nastúpil na 237 stretnutí v základnej časti a ďalších 14 pridal v play off. Dovedna strelil 33 gólov, ku ktorým pridal 32 asistencií.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok