Mŕtvych utečencov v dodávke zo Slovenska je napokon oveľa viac

TA3 ČTK TASR
28.8.2015 11:37

V nákladnom aute nájdenom na východe Rakúska bolo 71 tiel utečencov, oznámil hovorca rakúskeho ministerstva vnútra Alexander Marakovits. Medzi obeťami sa nachádzalo osem žien a štyri deti. Pôvodné odhady hovorili "len" o 20 až 50 telách.

V noci vynášali telá

Nová bilancia značne prekonala pôvodné odhady polície, ktorá uviedla, že mŕtvych bude dvadsať až päťdesiat. Predpokladá sa, že utečenci sa v chladiarenskom voze udusili. Vodči ušli, polícia počas razie v Maďarsku zatkla 7 ľudí, štyroch neskôr prepustila.

"Kolegovia pracovali celú noc a vynášali telá," citoval denník Kronen Zeitung policajného hovorcu Helmuta Marbana. Auto s maďarskými poznávacími značkami, ktoré v minulosti patrilo slovenskej firme, bolo nájdené odstavené na diaľnici neďaleko hraníc s Maďarskom a Slovenskom, medzi mestami Neusiedl a Parndorf.

Tragischer hätte es nicht kommen können. Nun gibt es die ersten Hinweise auf die Täter:

Posted by Kronen Zeitung on 27. august 2015

Vozidlo odtiahli do Nickelsdorfu

Doterajšie poznatky z obhliadky nešťastníkov naznačujú, že by mohli byť už jeden a pol až dva dni po smrti. Mnohé hovorí pre to, že pri prekračovaní štátnej hranice boli už mŕtvi.

Vozidlo s mŕtvymi utečencami už skôr odtiahli na niekdajšie pracovisko veterinárov v Nickelsdorfe. Vozidlo, v ktorom našli mŕtve telá, nebolo podľa rakúskych policajtov typické pre prevádzačov a zrejme nebolo pôvodne na prevoz migrantov určené.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok