Bolt mohol mať už po kariére, nešťastne ho zrazil kameraman

ČTK
27.8.2015 20:16

Nechýbalo veľa a Usain Bolt mohol mať po sezóne, možno aj po kariére. Po finále behu na 200 metrov na majstrovstvách sveta v Pekingu ho pri oslavnom okruhu trafil kameraman na pojazdnom dvojkolesovom vozítku Segway tak nešťastne, že obaja spadli na zem. Bolt vyviazol podľa všetkého bez zranení.

Bolt mohol mať už po kariére, nešťastne ho zrazil kameraman
SITA/AP

Jamajčan si užíval rekordný desiaty titul v kariére a štvrté víťazstvo na majstrovstvách sveta na dvojstovke za sebou. Okolo neho sa v tú chvíľu motali desiatky fotografov, ale aj bodyguardov. Tí mali plné ruky práce odháňať doterných čínskych fanúšikov, jedného z nich museli dokonca spacifikovať a odtiahnúť von zo štadióna, pretože sa dostal na plochu Vtáčieho hniezda.

To najhoršie v zmätku na dráhe však iba malo prísť. Za Boltom išiel na segway čínsky kameraman, ale v tesnej blízkosti pojazdnej kamery pozdĺž cieľovej rovinky nabehol na nerovnosť a stratil rovnováhu. Svetovému rekordmanovi podrazil zozadu ľavú nohu tak tvrdo, až obaja v rýchlosti padli k zemi. Bolt pri tom dostal poriadnu ranu do achillovky a lýtka. Zatiaľ čo Jamajčan sa zdvihol pomerne rýchlo, kameramana organizátori kriesili dlho.

"Chcel ma snáď zabiť? Bolo to, ako keby si hovoril, že už vyhrávam veľa," divil sa Bolt. Podľa posledných správ má na ľavej nohe ľahkú ranu, ktorá by však nemala ohroziť jeho ďalšie štarty. "Budem v poriadku, ale možno by som si tie nohy mal poistiť," žartoval na tlačovej konferencii. Srandu si z ošemetnej situácie robili spoločne s Gatlinom. "Myslel som, že si ho na mňa poslal," obrátil sa Bolt k americkému súperovi s úsmevom. "Tak v tom prípade chcem svoje jüany späť. Ten muž to nesprávne pochopil. Mal to urobiť pred pretekmi a nie po nich," zakontroval americký reprezentant Gatlin.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok