Novinárov zastrelili v živom vysielaní, páchateľ zomrel v nemocnici

TA3 Guardian ČTK TASR
26.8.2015 16:39

Mladú reportérku Alison Parkerovú aj kameramana Adama Warda z televízie v americkej Virgínii zastrelili priamo v živom vysielaní. Tretiu osobu zranili. Na jednej zo sekvencií videa z vysielania je zrejme vidno aj vraha.

Tragédia sa odohrala v meste Moneta, na námestí Bridgewater v stredu predpoludní amerického času. Novinársky štáb televízie WDBJ7 nakrúcal príspevok do ranných správ, keď sa ozvalo niekoľko výstrelov. 

Kamera spadla na zem a bolo počuť len ďalšie výstrely a krik, ktorý ustal. Prípad už vyšetruje polícia. Televízia si udalosť nevie vysvetliť, deň tragédie sa podľa vyjadrenia média nelíšil od iných.

Zábery televízie WDBJ7. Pozor, video nie je vhodné pre citlivé povahy

Rozsah zranení tretej osoby, s ktorou reportérka pravdepodobne robila vstup, nezverejnili. Školy v oblasti uzatvorili. Na sociálnych sieťach sa objavili prejavy podpory od kolegov aj blízkych.

Vraha je zrejme vidno priamo na videozázname, poukazujú svetové médiá. Polícia vedeniu lokálnej televízie povedala, že strelcom bol muž. Išlo o bývalého zamestnanca televízie Vestera Flanagana.

Guvernér amerického štátu Virgínia Terry McAuliffe potvrdil, že podozrivý páchateľ smrtiacej streľby na dvoch žurnalistov televízie WDBJ počas vysielania je už identifikovaný. Páchateľ, ktorý vraždil v priamom prenose, bol na úteku. Napokon sa pokúsil spáchať samovraždu, zraneniam napokon v nemocnici podľahol.

Televízna stanica sídli v meste Roanoke vo Virgínii a vysiela pre juhozápadnú a strednú časť tohto štátu.

We love you, Alison and Adam.

Posted by WDBJ7 on 26. august 2015

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok