Komorowski bilancoval pôsobenie v úrade, poďakoval sa voličom

TASR
4.8.2015 23:07

Poľský prezident Bronislaw Komorowski bilancoval pred televíznymi kamerami svoje pôsobenie v úrade hlavy štátu a súčasne sa krátko pred vypršaním mandátu rozlúčil s občanmi.

Komorowski bilancoval pôsobenie v úrade, poďakoval sa voličom
SITA/AP

Poukázal na potrebnú bezpečnosť

Najdôležitejšou úlohou do budúcnosti je podľa neho "posilnenie našej bezpečnosti v nebezpečnom svete v nestabilnom regióne", informovali spravodajská televízia TVN24 a agentúra DPA.  Poľský prezident vyzdvihol v súvislosti so svojím pôsobením vo funkcii tak posun v oblasti prorodinnej politiky s cieľom pozitívne ovplyvniť demografický vývoj v krajine, ako aj obnovenie po dva roky prerušenej tripartity v novej podobe.

Nezabudol pripomenúť ani význam posilnenia východného krídla Severoatlantickej aliancie a hrdosť, ktorou ho naplnila možnosť reprezentovať v uplynulých rokoch Poľsko na medzinárodných fórach a počas množstva zahraničných ciest.

Vo štvrtok sa úradu ujme Duda

Komorowski vyjadril vďaku svojim voličom a zdôraznil, že sa ako prezident usiloval o cestu jednoty, dialógu a kompromisu. Súčasne vyzval občanov, aby v októbri prišli do volebných miestností a zúčastnili sa v čo najväčšom počte na parlamentných voľbách.

V stredu na pravé poludnie sa Bronislaw Komorowski rozlúči s príslušníkmi ozbrojených síl Poľskej republiky a vo večerných hodinách poskytne posledný televízny rozhovor vo funkcii hlavy štátu. Už vo štvrtok sa prezidentského úradu v Poľsku ujme Komorowského premožiteľ v májových voľbách hlavy štátu Andrzej Duda.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok