Smrť levieho kráľa pobúrila aj americké aerolinky, menia letovú politiku

TASR
4.8.2015 13:21

Traja veľkí leteckí dopravcovia v Spojených štátoch sa rozhodli zakázať prepravu trofejí z veľkých afrických zvierat, čím reagujú na pobúrenie verejnosti z exotických poľovačiek po tom, ako Američan Walter Palmer zabil v Zimbabwe obľúbeného leva.

Smrť levieho kráľa pobúrila aj americké aerolinky, menia letovú politiku
SITA/AP Twitter/nytimes

Zabezpečujú priame lety do Afriky

Spoločnosť Delta Airlines vydala nariadenie, ktorým s okamžitou platnosťou ukončila prepravu trofejí z ulovených levov, leopardov, slonov, nosorožcov či byvolov, informovala agentúra Reuters. Rovnaké opatrenie následne ohlásili aj spoločnosti United Airlines a American Airlines.

Rovnaké opatrenie následne ohlásili aj spoločnosti United Airlines a American Airlines. Delta Airlines sú jedným americkým dopravcom zabezpečujúcim priame lety do Afriky.

Spoločnosť zároveň vyhlásila, že v spolupráci so štátnymi orgánmi prehodnotí svoju celkovú politiku prepravy poľovníckych trofejí. Príslušnú výzvu adresovanú aerolíniám podpísalo takmer 400.000 ľudí.

Poľovačku považoval za legálnu

Palmer, pochádzajúci z Minnesoty, začiatkom júla zabil bez povolenia vzácneho leva Cecila zo zimbabwianskej prírodnej rezervácie Hwange, pričom sa obhajuje tvrdením, že poľovačku považoval za legálnu.

Zimbabwianske orgány už požiadali o vydanie Palmera, zatiaľ čo v Spojných štátoch prípad medzičasom začal vyšetrovať tamojší úrad na ochranu divo žijúcej zveri.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok