Maori rituálne očistili miesto, kde zastrelili slovenského kickboxera Dávida

TA3 TASR nzherald
4.8.2015 10:24

Príslušníci novozélandskej polície, zástupcovia úradov a maorijského obyvateľstva navštívili miesto v Myers Parku v Aucklande, kde pri zásahu polície zahynul Slovák Dávid Červeň.

Rozišiel sa s priateľkou

Superintendent Richard Chambers uviedol, že pietny obrad a rituálna očista miesta činu je priznaním faktu smrti mladého Slováka, ktorý bol uznávaným kickboxerom, i okolností, za akých prišiel o život. Dodal, že polícia je v kontakte s rodinou obete.

Novozélandská televízia pripomenula, že polícia začala vyšetrovať príčinu udalostí, ktoré viedli k smrti Dávida Červeňa. Veliteľ polície v Aucklande Richard Chambers už na tlačovej konferencii obhajoval postup policajtov s tým, že urobili všetko, čo mohli, s informáciami, ktoré mali k dispozícii. Súčasťou vyšetrovania budú aj zábery z bezpečnostnej kamery v parku, ktorá celý incident zachytila. Polícia oznámila, že do parku jej príslušníkov telefonicky zavolal sám Červeň.

Dávid sa podľa servera NZherald prednedávnom rozišiel so slovenskou priateľkou, s ktorou strávil dva roky. Jeho bývalý kolega prezradil, že mladík potreboval peniaze, aby splatil dlh za operáciu kolena. Dávid tvrdil, že zranenie vzniklo v dobe, keď bol "snajperom v Iraku".

 

Hľadali ho pre lúpeže

Vyslaným neozbrojeným policajtom povedal, že má zbraň, preto privolali ozbrojených kolegov. Podľa polície sa pokúsili s mužom rokovať, no neúspešne, a vystrelili naňho okolo 19.45 h, keď "dal najavo", že sa chystá použiť zbraň. Zomrel na mieste.

Dvadsaťjedenročného Slováka hľadali pre podozrenie z troch ozbrojených lúpeží v oblasti Aucklandu.

Očakáva sa, že Myers Park pre verejnosť znovuotvoria čo najskôr.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok