Tománek sa vrátil na Slovensko, v tíme by mal patriť k lídrom

TASR TA3
4.8.2015 07:46

Len čo prestúpil náš hokejový útočník Roman Tománek do kazašského Irtyšu Pavlodar, už sa vrátil späť na Slovensko.

Opäť sa ocitol v rodnej krajine

Slovenský hokejový útočník Roman Tománek sa po štyroch sezónach rozhodol opustiť domovinu a prestúpil do kazašského Irtyšu Pavlodar. Ani sa však nenazdal a opäť sa ocitol v rodnej krajine, keďže kazašský majster z posledných troch sezón si aj tento rok rozložil svoj prípravný kemp na Slovensku.

V pondelok "zarezávali" jeho hráči na ľade tréningovej haly štadióna Ondreja Nepelu v Bratislave. "Zhodou okolností to tak vyšlo, že som na stále Slovensku. V klube je mi celkom fajn. Príprava je trochu iná, ale nie je to nič, načo by sa nedalo zvyknúť. V klube to podľa mňa robia dobre," povedal po tréningu.

Domáce prostredie bude mať z časti aj priamo v Pavlodare, keďže v klube pôsobí viacero krajanov vrátane trénera Júliusa Pénzeša. "Je super, že sme tu siedmi Slováci plus tréner. Máme tam také domáce zázemie. Buď si vybehneme niekam von, ale sa vzájomne navštevujeme, vieme si nájsť spoločnú zábavu. Sú tam chalani, ktorí hrali za klub aj minulý rok, takže ma učia po rusky. Jeden druhému si vieme pomôcť," vymenoval výhody spolupráce s krajanmi.

Líderské úlohy by mal mať aj v Pavlodare

Dvadsaťdeväťročný krídelník pôsobil uplynulé tri a pol sezóny v drese Nitry, kde patril k najproduktívnejším hráčom a najlepším strelcom extraligy. V 177 dueloch nazbieral 192 bodov za 101 gólov a 91 asistencií. V 37 zápasoch play off pridal ďalších 42 bodov.

Líderské úlohy by mal mať aj v Pavlodare. "Ešte neviem, do akej pozície ma tréner postaví, ale pravdepodobne nič iné odo mňa čakať nebudú. Do bránky sa nechystám, takže verím, že sa mi bude dariť, budem zdravý a pomôžem tímu," dodal.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok