Kažimír priznal chybu, systém finančnej správy má byť už funkčný

TASR TA3
3.8.2015 15:21

Na základe doterajších informácií je Informačný systém finančnej správy plne funkčný a nedostatky, ktoré avizovala Sociálna poisťovňa, boli odstránené už minulý týždeň vo štvrtok.

Komplexná správa

Rovnako nezrovnalosti v údajoch pre zdravotné poisťovne by už v súčasnosti mali byť odstránené. V stanovisku to konštatoval minister financií Peter Kažimír.

Podľa vlastných slov situáciu od začiatku pozorne sleduje a ešte minulý týždeň požiadal prezidenta finančnej správy o komplexnú správu o riešení vzniknutej situácie. Detailná správa má byť odprezentovaná na najbližšom riadnom zasadaní parlamentného výboru pre financie a rozpočet.

Treba si vedieť priznať chybu

"Nikto – a ja už vôbec nie - nemá záujem nič zatajovať, ani skrývať. Preto som vedeniu finančnej správy nariadil pripraviť detailnú správu o tejto situácii, ktorá bude k dispozícii nielen poslancom Národnej rady, ale aj verejnosti," avizoval šéf rezortu financií.

"Úprimne ma mrzí, ak nastal u živnostníkov akýkoľvek diskomfort a verím, že sa už vykonali všetky potrebné kroky, aby sa to už nezopakovalo. Treba si vedieť priznať chybu a tá sa naozaj stala, ale v žiadnom prípade nemôžeme hovoriť o nefunkčnosti systému alebo systémovom zlyhaní, ako tomu bolo na začiatku roku 2012 v prípade neslávne známeho KONS-u," zdôraznil Kažimír.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok