Čaká nás tropický týždeň, meteorológovia varujú pred následkami

TA3 TASR
3.8.2015 09:51

Na Slovensko sa v plnej sile vracajú letné horúčavy. Teplota môže v utorok dosiahnuť 34 stupňov, v stredu 36 a neskôr možno ešte porastie.

Čaká nás tropický týždeň, meteorológovia varujú pred následkami
SITA/AP

Vydali výstrahu 2. stupňa

Slovenský hydrometeorologický ústav vydal na utorok výstrahu 1. stupňa pred vysokými teplotami. Výstraha platí pre južné okresy Slovenska. Na stredu dokonca platí výstraha 2. stupňa pred vysokými teplotami v niektorých okresoch Košického kraja. Teplota by tu mala dosiahnuť až 36 stupňov Celzia.

V utorok platí výstraha prvého stupňa pre niektoré okresy Bratislavského, Banskobystrického, Košického, Nitrianskeho a Trnavského kraja. Výstraha platí od 13.00 do 19.00 h a teploty môžu na niektorých miestach dosiahnuť až 34 stupňov Celzia.

Chladnejšie len na severe

Ešte väčšia horúčava čaká obyvateľov Slovenska v stredu. Pre okresy Košice-mesto, Košice-okolie, Trebišov, Michalovce a Sobrance vydal SHMÚ výstrahu pred vysokými teplotami 2. stupňa, nakoľko teploty tu v popoludňajších hodinách môžu vystúpiť až na 36 stupňov Celzia. Výstraha platí od 13.00 do 20.00 h. Meteorologické modely neukazujú ochladenie ani v ďalších dňoch. Naopak, teploty môžu ešte porásť. 

„Uvedená teplota vzduchu je v danej ročnej dobe a oblasti zriedkavá a pravdepodobnosť poškodenia zdravia nadmerným zaťažením organizmu u niektorých osôb je vysoká,“ konštatuje na svojej internetovej stránke SHMÚ. V tento deň platí okrem toho pre všetky kraje výstraha 1. stupňa pred vysokými teplotami. O niečo chladnejšie bude len na severe Slovenska.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok