D. Velďáková pocestuje na MS, splnila nominačné kritérium

TA3 SITA
1.8.2015 21:44

Trojskokanka Dana Velďáková je 14. slovenským atlétom, ktorý pocestuje na majstrovstvá sveta. Nominačné kritérium splnila počas úvodného dňa domáceho šampionátu v Banskej Bystrici.

Limit prekonala o sedem centimetrov

Slovenská atletika má štrnásteho limitára na blížiace sa augustové majstrovstvá sveta v Pekingu a deviateho na budúcoročné olympijské hry v Riu de Janeiro. Trojskokanka Dana Velďáková (VŠC Dukla B. Bystrica) si svoj trinásty titul vybojovala na 68. Majstrovstvách Slovenska v atletike v Banskej Bystrici.

Dana Velďáková zaznamenala výkon 14,27 m, čo znamenalo prekonanie limitu na obe spomenuté podujatia o 7 cm. Zverenka trénera Dubovského dosiahla tento výkon v štvrtej sérii a zlepšila si tohtosezónne maximum z júlového madridského mítingu o 16 cm.

Kto má splnený limit

Limity na MS na okrem Dany Velďákovej už predtým splnili osemstovkár Jozef Repčík, výškar Matúš Bubeník, kladivár Marcel Lomnický, oštepár Patrik Žeňúch, chodci Matej Tóth (20 a 50 km), Anton Kučmín (20 km), Dušan Majdán, Martin Tišťan (obaja 50 km), Lucia Hrivnák Klocová na 800 m, Katarína Berešová v maratóne, Martina Hrašnová (kladivo) a chodkyne Mária Gáliková s Máriou Czakovou (obe 20 km).

Limit na OH 2016 majú splnený deviati: Hrivnák Klocová, Berešová, Hrašnová, Gáliková, Czaková, Repčík, Tóth a Tišťan a v sobotu k nim pribudla dvojnásobná bronzová z halových ME (2009, 2011) Dana Velďáková.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok