Na ceste do Chorvátska počítajte s kolónami a zdržaním

ČTK TA3
1.8.2015 15:57

Hodiny na ceste a posúvanie sa po centimetroch. Taká je situácia na viacerých diaľniciach v krajinách, kam sa za dovolenkou presúvajú tisíce ľudí. Zdržíte sa na ceste do Chorvátska aj Talianska. Problémy hlásia už z Rakúska, Maďarska aj Slovinska. Plné cesty sú aj v Nemecku.

Najhorší víkend, na začiatku augusta

Vodiči smerujúci k chorvátskemu Jadranu musia počítať už od Rakúska s kolónami dlhými desiatky kilometrov a niekoľkohodinovým zdržaním. Víkend na začiatku augusta má byť pre cestu do Chorvátska najhorším z celých prázdnin. V krajine úplne skolabovala doprava v okolí Záhrebu. Niekoľkohodinové zdržanie čaká na motoristov rovnako na nemeckých diaľniciach.

Dlhé kolóny sú na diaľnici A8 medzi Mníchovom a Salzburgom, kde musia vodiči počítať so zdržaním asi dve hodiny. Podobná situácia a zdržanie okolo hodiny je na diaľnici A3 v smere na Pasov. Kolóny sú tam pri meste Deggendorf.

Zdržanie niekoľko hodín

"V Rakúsku je najhoršia situácia na Taurenskej diaľnici zo Salzburgu smerom na Villach," povedal Petr Vomáčka z českého Ústredného automotoklubu. Situácia na tejto diaľnici sa síce postupne zlepšuje, stále je tam ale niekoľkokilometrová kolóna. Šnúra áut je aj na výjazde z mesta. S viac ako hodinovým zdržaním treba počítať aj pred tunelom Karavanky v smere do Slovinska.

V Slovinsku vznikli kolóny v okolí hlavného mesta Ľubľana a na všetkých hraničných priechodoch do Chorvátska. Najhoršia situácia je na severe krajiny na diaľnici  medzi mestami Maribor, Ptuj a priechodom Macelj, kde sa vodiči v dvadsaťkilometrovej kolóne zdržia najmenej dve hodiny. S podobným zdržaním treba počítať aj na priechode Starod pri Rijeke.

Havaroval český autobus

V Chorvátsku úplne skolabovala doprava v okolí Záhrebu. Na všetkých príjazdoch smerom na juh je zdržanie minimálne 2,5 hodiny. Od Slovinska sú pred Záhrebom asi desaťkilometrové kolóny. Horšia je situácia na diaľnici A1 vedúcej na juh.  Situáciu skomplikovalo niekoľko nehôd.

K spomaleniu premávky na A1 prispel aj český autobus, ktorý havaroval pri meste Gospić. Vozidlo zišlo z vozovky, nikto sa nezranil. Za nehodu údajne môže únava vodiča. Zdržanie je aj v Maďarsku na diaľnici D2 ale aj na hraničnom priechode Goričan v smere do Chorvátska.

V Taliansku sú problémy na Brennerskej diaľnici  A22 smerom na juh. Dlhé kolóny stoja pri Bolzane a Verone. Na diaľnici  sa tvoria kolóny od Benátok až po Terst.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok