Časť krídla lietadla z Réunionu je už vo Francúzsku, expertíza sa začne v stredu

TA3 SITA
1.8.2015 07:58

Trosky , ktoré s najväčšou pravdepodobnosťou patria zmiznutému letu MH 370, sú už vo Francúzsku. Expertíza trosiek sa začne na budúcu stredu.

Skúmať budú aj odborníci spoločnosti Boeing

Expertíza trosiek lietadla, vyplavených na francúzsky ostrov Réunion v Indickom oceáne, ktoré by mohli pochádzať z nezvestného malajzijského lietadla Boeing 777, sa začne na budúcu stredu. Expertíza sa uskutoční v laboratóriách ministerstva obrany v mestečku Balma neďaleko francúzskeho mesta Toulouse, kde sa špecializujú na vyšetrovanie leteckých nešťastí.

Trosky - asi dva metre dlhý úlomok krídla - z Réunionu letecky dopravili do Paríža, odtiaľ lietadlom do Toulouse a potom nákladným autom s policajným sprievodom do sídla laboratórií DGA-TA. Na skúmaní trosiek sa zúčastnia aj experti z Malajzie, ako aj odborníci zo spoločnosti Boeing.

Záhadné zmiznutie

Ide o prvú konkrétnu stopu, ktorá by mohla viesť k zisteniu, čo sa 8. marca 2014 odohralo na palube lietadla Boeing 777, prepravujúceho 239 cestujúcich a členov posádky, keď stroj smerujúci z malajzijského Kuala Lumpur do Pekingu záhadne zmizol.

Kus lietadla sa našiel v stredu 29. júla, keď ho vyplavilo na francúzsky sopečný ostrov Réunion. Réunion sa nachádza približne 3700 kilometrov od rozľahlého priestoru v južnej časti Indického oceánu pri západnom pobreží Austrálie, kde sa doteraz sústreďovalo pátranie po nezvestnom lietadle.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok