Objavili pri ostrove Réunion trosky strateného boeingu? Aerolínie nešpekulujú

TA3 ČTK
30.7.2015 10:34

Malajzia vyslala na ostrov Réunion v Indickom oceáne tím expertov, aby preskúmali nájdené trosky lietadla. Časť stroja , ktorý objavili v stredu, by mohla patriť zmiznutému Boeingu 777 malajzijských aeroliniek. Ten vlani bez stopy zmizol z radarov a dodnes ho nenašli.

Nechcú špekulácie

Letecká spoločnosť Malaysia Airlines oznámila, že by bolo predčasné označiť trosky lietadla objavené pri pobreží francúzskeho ostrova Réunion v Indickom oceáne za pozostatky nezvestného letu MH370. "Vzhľadom na správy o objavení časti krídla sa spoločnosť Malaysia Airlines spojila s príslušnými úradmi ohľadom potvrdenia záležitosti. Momentálne by však bolo predčasné špekulovať o pôvode nálezu," uviedli aerolínie vo vyhlásení.

Podľa agentúry DPA malajzijská vláda vyslala na miesto nálezu dvojmetrovej časti regulačnej časti krídla špeciálny tím. Stanica CNN informovala, že spoločnosť Boeing pripúšťa možnosť spojitosti nálezu s lietadlom malajzijských aerolínií.

Malajzijský premiér Najib Razak zas uviedol, že úlomok pravdepodobne patrí Boeingu 777, ale musia overiť, či ide o let MH370.

Príčina je stále neznáma

Civilné dopravné lietadlo typu Boeing-777 s 239 osobami na palube, ktoré smerovalo z malajzijského Kuala Lumpuru do čínskeho Pekingu, zmizlo z radarov riadiacich veží za doteraz nezistených príčin 8. marca 2014 hodinu po štarte. Napriek intenzívnemu pátraniu sa však nepodarilo dosiaľ nájsť nijaký presvedčivý dôkaz, na základe ktorého by bolo možné určiť lokalitu pádu lietadla.

Ide o jednu z najväčších záhad v dejinách letectva. Úrady stále nevedia, prečo sa lietadlo výrazne odklonilo od kurzu nad morom medzi Malajziou a Vietnamom. Malajzijská vláda tento rok vyhlásila stratu letu MH370 za nehodu a všetkých pasažierov a členov posádky za mŕtvych.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok