Bez zábran na hraniciach by prišlo až 300.000 migrantov, tvrdí maďarská vláda

TASR
28.7.2015 17:22

Od začiatku roka ilegálne prekročilo maďarské hranice vyše 95.000 migrantov. Ich počet by sa mohol radikálne zvýšiť.

Bez zábran na hraniciach by prišlo až 300.000 migrantov, tvrdí maďarská vláda
SITA/AP

Zábrany do konca augusta

Maďarsko potrebuje vybudovať zábrany na hranici so Srbskom, pretože bez nich by do konca roka počet migrantov mohol dosiahnuť až 300.000, vyhlásil v Budapešti hovorca maďarskej vlády Zoltán Kovács.

V rozhovore pre verejnoprávnu televíznu stanicu M1 Kovács povedal, že od začiatku roka do uplynulého víkendu ilegálne prekročilo maďarské hranice vyše 95.000 migrantov.

"Túto vlnu migrantov musíme riešiť, pomocou môže byť dočasný plot stavaný na maďarsko-srbských hraniciach," dodal hovorca. Zábrany na potlačenie ilegálnej migračnej vlny na juhu Maďarska budú hotové do 31. augusta, vyhlásil minulú sobotu predseda maďarskej vlády Viktor Orbán na 26. letnej univerzite Maďarov v rumunskom meste Baile Tušnad.

Potlačenie migrácie

Maďarská vláda 21. júla rozhodla, že na hranici so Srbskom postavia dva druhy zábran proti migrantom. Na ľahko prechodných úsekoch bude plot vysoký takmer štyri metre.

Účelom dočasného plota je potlačiť ilegálnu vlnu migrácie na 175-kilometrovom úseku hranice so Srbskom, odkiaľ prichádza drvivá väčšina migrantov. Pôvodný termín dokončenia výstavby zábran bol koniec novembra.

 

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok