Platini bude zrejme kandidovať na post prezidenta FIFA

SITA TASR
28.7.2015 23:19

Súčasný šéf Európskej futbalovej únie vraj plánuje oznámiť svoju kandidatúru počas tohto týždňa.

Šéf Európskej futbalovej únie  Michel Platini bude kandidovať na prezidenta Medzinárodnej futbalovej federácie. Francúz to údajne plánuje oznámiť počas tohto týždňa. Platiniho vraj povzbudila väčšina lídrov kontinentálnych konfederácií.

Nové voľby hlavy strešnej organizácie svetového futbalu sú na programe 26. februára 2016, kandidáti majú čas na podanie prihlášky do 26. októbra 2015. Platini nebol konkurentom dosluhujúceho šéfa FIFA Seppa Blattera v tohtoročnom májovom hlasovaní.

Aj Zico chce byť šéfom FIFA

Brazílska futbalová legenda Zico má ambície stať sa prezidentom Medzinárodnej futbalovej federácie po odstupujúcom Seppovi Blatterovi. Zico už požiadal o podporu Brazílsky futbalový zväz. Onedlho by mal 62-ročný bývalý futbalista dostať odpoveď.

Tak ako každý kandidát potrebuje Zico štyri mesiace pred voľbami, ktoré sa uskutočnia 26. februára v Zürichu, získať potrebu minimálne piatich národných federácií.

Zico bol po krátkych trénerských zastávkach v rokoch 1990 až 1992 v rodnej krajine v minulosti aj Brazílskym ministrom športu. Momentálne vedie indický klub FC Goa. Ako hráč strávil celú kariéru v slávnom klube Flamengo Rio de Janeiro a bol známy najmä pre svoje veľmi úspešné priame kopy.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok