Mikronézia má za sebou ďalšiu potupnú prehru, Vanuatu nastrieľalo 46 gólov

TA3 TASR
7.7.2015 13:22

Mikronézania ukončili skupinové boje na Pacifických hrách so skóre 0:114.

Najlepší strelec skóroval 16-krát

Aj do tretice schytali futbalisti Mikronézie na Pacifických hrách v Port Moresby poriadnu "nakladačku". Po prehrách s výbermi Tahiti 0:30 a Fidži 0:38 v záverečnom vystúpení v A-skupine podľahli hráči Mikronézie súperom z Vanuatu 0:46. Najlepším strelcom víťazov bol Jean Kaltack so 16 gólmi.

 

Ide o najvyššiu prehru, na druhej strane aj víťazstvo v zápase na medzinárodnej úrovni, ale bude mu chýbať punc oficiálnosti. Dôvodom je fakt, že Mikronézia zatiaľ nie je členom Medzinárodnej futbalovej federácie. Oficiálne uznaným rekordom je víťazstvo Austrálie na Americkou Samoou 31:0 z kvalifikácie o postup na MS 2002.

Nedokázali skórovať v žiadnom zápase

Mikronézania štartovali na Pacifických hrách v Papua - Novej Guinee, ktoré sú aj olympijskou kvalifikáciou pre Rio de Janeiro 2016, s výberom do 23 rokov. Ten mal pramálo skúseností z veľkého futbalu a turnaj ukončil s nulou na konte bodov aj strelených gólov a so skóre 0:114. Z A-skupiny postúpili do semifnále tímy Tahiti a Fidži, ktorým na to stačila vzájomná bezgólová remíza.

 

 

"Dostali sme veľa gólov, ale organizátori sa zachovali výborne a pozvali nás na Pacifické hry aj v budúcnosti. Je to pre mňa veľká úľava a poznatok, že práca s mladými futbalistami má význam," uviedol austrálsky tréner Mikronézanov Stan Foster pre server Pacifických hier.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok