Štefanec začal spolupracovať s KDH

SITA TA3
6.7.2015 10:09

Europoslanec Ivan Štefanec bude spolupracovať s KDH. Do europarlamentu kandidoval pred rokom za SDKÚ-DS. Zo strany však tento rok vystúpil.

Získali troch europoslancov

„KDH plus je pozvaním pre tých, ktorí zmýšľajú podobne ako kresťanskí demokrati. Ku kresťanským demokratom sa v EP pridáva Ivan Štefanec,“ povedal predseda KDH Ján Figeľ. Verí, že Štefanec bude prínosom. KDH plus podľa neho rastie. Pripomenul, že v parlamente sa ku kresťanským demokratom cez tento projekt pridali poslanci NR SR Jozef Mikuš a Alojz Hlina.

KDH malo v Európskom parlamente dvoch poslancov. Annu Záborskú a Miroslava Mikolášika. Odteraz bude mať so Štefancom troch. Štefanec má tiež podľa Figeľa posilniť ekonomický tím hnutia.

Podľa Štefanca spolupráca s KDH je pre neho prirodzená, pretože zdieľajú spoločné hodnoty. Aj doteraz bol v EP členom Európskej ľudovej strany. „S KDH nás spája presadzovanie dodržiavania pravidiel,“ konštatoval.

Čo je KDH plus?

Politická stratégia KDH plus pozostáva z troch úrovní: TÍM plus, FÓRUM plus a PLATFORMA plus. Stratégiu odobril snem hnutia.

Stratégia KDH plus je pozvanie a ponuka občanom, osobnostiam verejného života, profesijným združeniam a komorám a politickým partnerom pre vytváranie neľavicovej alternatívy voči súčasnému smerovaniu Slovenska.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok