Princeznú Charlotte pokrstili na vidieku v Sandringhame

TASR Twitter
5.7.2015 19:29

Davy fanúšikov vítali britského princa Williama s manželkou Kate a ich deťmi, malým princom Georgeom a deväťtýždňovou princeznou Charlotte v historickom kočíku pred kostolom sv. Márie Magdalény v Sandringhame, kam dorazili na krst malej princeznej.

Princeznú Charlotte pokrstili na vidieku v Sandringhame
SITA TASR

Oblečená v replike krstnej košieľky

Verejnosť ju mala príležitosť vidieť po druhý raz odkedy sa 2. mája narodila. Charlotte je v nástupníckej línii na trón štvrtá po svojom starom otcovi, otcovi a bratovi. Krst sa uskutočnil v Sandringhame, vo vidieckom sídle kráľovnej Alžbety II., na východnom pobreží Anglicka.

Charlotte bola podobne ako v  minulosti jej brat George oblečená pre túto príležitosť v replike krstnej košieľky, vyrobenej pre najstaršiu dcéru kráľovnej Viktórie v roku 1841. Všetky kráľovské deti mali až do roku 2008 oblečené na krst túto starú košieľku, vrátane kráľovnej.

V súlade s kráľovskou tradíciou bola na krst Charlotte použitá voda z rieky Jordán. Kostol zo 16. storočia, kde sa krst konal, sa nachádza neďaleko vidieckeho sídla Williama a Kate - Anmer Hall. Kráľovská rodina ho tradične navštevuje na vianočnú omšu. V tomto kostole bola v roku 1961 pokrstená aj zosnulá stará mama Charlotte, princezná Diana.

Britain_Royals_Christening824497266898.jpg

Krst v súkromí

Krst sa uskutočnil v súkromí, medzi pozvanými hosťami boli kráľovná s manželom princom Philipom, starý otec krstniatka princ Charles a rodinní príslušníci Kate. Prítomní boli ďalej piati krstní rodičia, ktorých si William a Kate pre dcérku vybrali - Williamova sesternica Laura Fellowesová, bratanec Kate Adam Middleton a traja zo spoločných priateľov páru.

William, Kate, George a Charlotte sa dnes objavili na verejnosti po prvý raz vo štvorici. Po krstu urobí známy fotograf osobností Mario Testino oficiálne snímky celej rodiny.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok