NDS dá vyhotoviť správy o vplyvoch úsekov R2 a R4

SITA
5.7.2015 11:01

Národná diaľničná spoločnosť, a.s. chce dať vypracovať správy o hodnotení vplyvov na životné prostredie v prípade výstavby úsekov rýchlostnej cesty R2 Tornaľa - Gombasek a R4 hranica Poľsko/SR - Hunkovce.

NDS dá vyhotoviť správy o vplyvoch úsekov R2 a R4
Ilustračný záber SITA

Výstavba najskôr v roku 2020

Diaľničiari už vyhlásili príslušné výzvy na predkladanie ponúk. Za správy o hodnotení vplyvov pripravovaných stavieb úsekov R2 a R4 predpokladajú zaplatiť predbežne 50 tis. eur a 40 tis. eur bez dane z pridanej hodnoty (60 tis. eur, resp. 48 tis. eur vrátane dane). Termín na otváranie ponúk je v oboch prípadoch 23. júla a na dodanie správ o vplyvoch stavieb na životné prostredie 120 dní.

Výstavba spomínaných úsekov R2 a R4 by sa mala začať predbežne najskôr v roku 2020, prípadne neskôr. Príprava stavieb je zatiaľ v procese posudzovania vplyvov na životné prostredie.

R4 s jedenástimi mostami

Úsek R2 Tornaľa - Gombasek v okresoch Revúca a Rožňava bude dlhý 18 kilometrov. Počíta sa na ňom s križovatkou Plešivec, rovnomenným tunelom aj veľkým pravostranným odpočívadlom pre oba smery a tiež s pätnástimi mostmi. Technická štúdia bola dodaná v júli 2010.

Úsek R4 od hranice s Poľskom po Hunkovce v okrese Svidník bude mať dĺžku 7,9 kilometra. Mali by na ňom byť križovatky Vyšný Komárnik a Hunkovce, veľké pravostranné odpočívadlo Vyšný Komárnik pre oba smery a tiež jedenásť mostov. Technická štúdia bola dodaná v decembri 2011.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok