Podpredsedníčka parlamentu Jana Laššáková mala pri obci Ožďany dopravnú nehodu

TASR TA3
4.7.2015 21:05

Podpredsedníčka parlamentu za Smer-SD Jana Laššáková mala pri obci Ožďany v okrese Rimavská Sobota dopravnú nehodu. V súčasnosti je v nemocničnom ošetrení.

Utrpela povrchové zranenia

Hovorca Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby SR Boris Chmel informoval, že Laššáková utrpela pri nehode povrchové poranenia v oblasti bedier a drieku. Z miesta nehody ju vrtuľník transportoval do Fakultnej nemocnice s poliklinikou F. D. Roosevelta v Banskej Bystrici. "Pri prevoze bola pri vedomí," uviedol Chmel.

"Potvrdzujeme, že podpredsedníčka NR SR Jana Laššáková je u nás hospitalizovaná. Bližšie informácie však poskytovať nebudeme," uviedla hovorkyňa Rooseveltovej nemocnice v Banskej Bystrici Ružena Maťašeje.

Laššáková svoj stav nechcela komentovať

TASR sa po nehode podarilo spojiť priamo s podpredsedníčkou parlamentu, no vzhľadom na svoj zdravotný stav nechcela udalosť komentovať. Na zdravotný stav Laššákovej sa informoval predseda NR SR Peter Pellegrini. "Kontaktoval ministra zdravotníctva, ktorý mu poskytol aktuálne informácie," uviedol riaditeľ Odboru komunikácie s médiami a verejnosťou Národnej rady SR Martin Dorčák. Dodal, že v nedeľu popoludní Pellegrini navštívi Laššákovú v nemocnici.

Podľa medializovaných informácií nedalo vozidlo, ktoré odbočovalo na hlavnú cestu, prednosť autu, v ktorom sedela politička. Laššáková absolvovala výjazd na juhu Banskobystrického kraja. V niektorých dedinách v okrese Lučenec a Rimavská Sobota spolu s premiérom Robertom Ficom a ministrom vnútra Robertom Kaliňákom odovzdávali dobrovoľným hasičom nové a repasované hasičské vozidlá.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok