V horách na severe Albánska zastrelili českých turistov

ČTK SITA
4.7.2015 12:15

Dvoch českých turistov v noci zastrelili na albánskej horskej ceste a vrahovia zhodili ich auto do rokliny, aby smrť obetí pôsobila ako dopravná nehoda. Uviedla to albánska polícia a svedkovia.

V horách na severe Albánska zastrelili českých turistov
Ilustračný záber SITA/AP

Obľúbená destinácia

Michaela (27) a Annu (36) zastrelili, keď autom odbočili smerom k stanovému táboru vo vysokohorskej oblasti Theth, obľúbenej lokalite u českých turistov aj napriek tomu, že v roku 2001 tam zmizli traja mladí ľudia.

Podľa českého spravodajského potrálu Novinky.cz obete pochádzajú z okresu Klatovy v Plzenskom kraji. Túto informáciu potvrdilo české ministerstvo zahraničných vecí, ktoré muselo najprv správu oznámiť rodinám.

Obete okradli

Albánsky policajný hovorca uviedol, že v aute našli automatickú zbraň a zásobník na muníciu a neďaleko aj dve nábojnice. "Jeden z útočníkov možno cestoval s obeťami," povedal policajný hovorca. V správach albánskych médií sa tiež uvádzalo, že vrahovia ukradli osobné veci českých turistov. Telá obetí už previezli do albánskeho hlavného mesta Tirana na obhliadku.

Národný park Theth je povestný svojou nádhernou divokou prírodou a v jeho strede sa nachádza rovnomenná obec. Tamojšie štíty dosahujú výšku až 2400 metrov a lákajú turistov zo západnej aj strednej Európy, prevažne Čechov.

Vzhľadom na odľahlosť sa táto divoká oblasť zmenila na obľúbené miesto pre pestovanie marihuany, hoci polícia počas vlaňajšej letnej operácie tieto rastliny vyklčovala.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok